Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Υφυπουργός Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας μίλησε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Alpha Radio 9,89 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων





















Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 9,89 στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σπύρου Χαριτάτου και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων στην εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Βίκυς Μιχέλη, μεταξύ άλλων, τόνισε:     
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: «Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το φθινόπωρο, να το βγάλουμε όλοι αυτό από το μυαλό μας, δεν υπάρχει λόγος να γίνουν. Έχουμε αναλάβει να φέρουμε εις πέρας ένα πρόγραμμα και υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης. Εξάλλου δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση».
Για τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου: «Ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι αυτή τη στιγμή, με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει, δεν προβλέπονται απολύσεις στο υπουργείο Εσωτερικών. Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι διαφορετικό σε αυτά που είπαν ο κ. Ντινόπουλος και ο κ Μητσοτάκης».
Σχετικά με πιθανή νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές: «Μέχρι σήμερα υπήρξαν περίπου 100 ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, αριθμός που επιβεβαιώνει και την αναποτελεσματικότητα αυτής της πρακτικής. Εκείνο που συνέβαινε στην πράξη ήταν ότι με την ανακοίνωση μιας ρύθμισης δημιουργείτο αυτομάτως η προσδοκία της επόμενης, που ακύρωνε την προηγούμενη. Αυτές οι συνεχείς αλλαγές μας στοίχισαν και σήμερα το πληρώνουμε. Το μόνο που δικαιολογεί μια πιθανή αξιολόγηση της ρύθμισης που ισχύει, είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια πρωτοφανή κρίση που έχει πλήξει όλες τις επιχειρήσεις. Καταβάλλεται προσπάθεια να διευρυνθούν τα κριτήρια της ρύθμισης για την εξόφληση των χρεών, όπου έχει ενταχθεί μόλις των 10% των οφειλετών. Από τους 332.000 που χρωστούν έχουν μπει στη ρύθμιση μόνο 34.000, δηλαδή ένα μικρό ποσοστό».
Για την ανεργία: «Σύμφωνα με τα στοιχεία από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, η ανεργία πράγματι παραμένει σε πολύ ψηλά επίπεδα αλλά η τάση αύξησής της έχει αντιστραφεί. Δεν έχουμε μια συνεχή αύξηση της ανεργίας και το κλίμα στην αγορά αλλάζει. Η μεγάλη πρόκληση από δω και εμπρός είναι η ταχύτητα της μείωσης στο ποσοστό της ανεργίας. Με την ΕΡΓΑΝΗ μπορούμε να παρακολουθούμε κάθε κλάδο και κάθε επιχείρηση και να σχεδιάζουμε στοχευμένους ελέγχους. Γίνεται μάχη για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αντίστοιχη με αυτή για τη φοροδιαφυγή».
Για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων: «Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα θα ολοκληρωθεί με την περαιτέρω διοικητική ενοποίηση των ταμείων, που θα γίνει μέσα στη χρονιά.  Η ενοποίηση αυτή θα γίνει χωρίς να θιγούν παροχές και συντάξεις και χωρίς να υπάρξει καμία παρέμβαση που να αλλάζει τον προγραμματισμό των συμπολιτών μας που θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Εκείνο που θα προκύψει από την ενοποίηση είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και των διοικητικών βαρών, σημαντικές εξοικονομήσεις αλλά και εξορθολογισμός και ενιαιοποίηση των κανόνων λειτουργίας των ταμείων». 
Σχετικά με την παρακράτηση στις συντάξεις: «Από τις συντάξεις του Αυγούστου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για το νέο τρόπο παρακράτησης του φόρους εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις και για τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από δύο ή περισσότερες συντάξεις. Συγκεκριμένα, χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή στη συνολική φορολογική τους επιβάρυνση, θα είναι τέτοιο το ύψος της μηνιαίας παρακράτησης ώστε όταν θα γίνει εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων να μη χρειάζεται να πληρώσουν επιπλέον φόρο».
Σχετικά  με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ):  «Το ΚΕΑΟ όπως είναι γνωστό παρακολουθεί την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών – άνω των 5.000 ευρώ – του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ. Τόσο οι οφειλές που διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ, όσο και οι οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ που παραμένουν στον ΟΑΕΕ, εισπράττονται σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ. Αν όμως κάποιος οφειλέτης έχει σταλεί στο ΚΕΑΟ και έχει υπαχθεί σε προσωρινό διακανονισμό, τότε δεν λαμβάνονται εναντίον του αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Επιπλέον, για να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις περί ποινικοποίησης της μη καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει για όλα τα ταμεία, η οφειλή πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ».    


Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, με την ονομασία CTB-Locker






















Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση ενός νέου κακόβουλου λογισμικού, που ονομάστηκε ως CTB-Locker (Curve-Tor-Bitcoin Locker) και ανιχνεύεται ως «Critroni», ενώ αποτελεί την εξέλιξη του γνωστού κακόβουλου λογισμικού Cryptolocker Ransomware.Ειδικότερα, το νέο κακόβουλο λογισμικό, με την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, κρυπτογραφεί διαφόρους τύπους αρχείων (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα κ.α.).Στη συνέχεια, εμφανίζει ένα μήνυμα “μπλοκαρίσματος” του υπολογιστή, ενημερώνοντας το χρήστη ότι, για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom). Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC). Εάν το θύμα δεν διαθέτει bitcoins, οι δημιουργοί του λογισμικού παρέχουν οδηγίες για την απόκτησή τους.Όπως στο Cryptolocker,το κακόβουλο λογισμικό «Critroni» δημιουργεί ένα ζεύγος δημόσιου και ιδιωτικού «κλειδιού»,που ουσιαστικά είναι κωδικοί αριθμοί, οι οποίοι «ξεκλειδώνουν» τον μολυσμένο υπολογιστή. Το ένα «κλειδί» (δημόσιο) αποθηκεύεται στο μολυσμένο σύστημα και δίνεται στο χρήστη ελεύθερα, χωρίς πληρωμή. Το άλλο «κλειδί» (ιδιωτικό) αποθηκεύεται στο διακομιστή διοίκησης και ελέγχου (C&C servers) και δίδεται από τους δράστες στο θύμα για να αποκρυπτογραφηθούν τα αρχεία, μόνο μετά την καταβολή του χρηματικού ποσού που έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί, το οποίο είναι πάντα σε ψηφιακό νόμισμα «bitcoin».Οι διαδικασίες και οι τρόποι εξάπλωσης του ανωτέρω κακόβουλου λογισμικού είναι παρόμοιες με αυτή του κακόβουλου λογισμικού Cryptolocker. Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα ακόλουθα μέτρα προστασίας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.  Συγκεκριμένα:
•να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
•να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης,
•να χρησιμοποιούν εφαρμογές ασφαλείας, όπως antivirus, το οποίο πρέπει να είναι πάντοτε ενημερωμένο και
•να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο: 210-6476464,Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr .
 

Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας