Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ο Υφυπουργός Ε.K.A.και Πρ. κ. Αντώνης Μπέζας : εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του ΟΓΑ και το νέο οργανόγραμμα

























Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης  Μπέζας είχε συνεργασία σήμερα με τον Διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, διοικητικά στελέχη του Οργανισμού και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.Στη συνάντηση συζητήθηκε το νέο οργανόγραμμα του ΟΓΑ, στο οποίο προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη μηχανογράφηση και μηχανοργάνωση προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ο χρόνος απονομής των παροχών στους δικαιούχους. Επίσης στο νέο οργανόγραμμα προβλέπεται η αποκέντρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού με τη δημιουργία «τοπικών γραφείων» σε διάφορες περιοχές για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.Παράλληλα, ο Διοικητής παρουσίασε τις νομοθετικές προτάσεις του Οργανισμού σχετικά με την οριστικοποίηση του χρόνου ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών μέχρι 31-12-2012, τη χορήγηση της σύνταξης των ανασφάλιστων υπερηλίκων, με βάση το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για τη μελέτη και προετοιμασία της ομαλής μετάβασης στις ρυθμίσεις του ν.3863/2010 καθώς και την ασφάλιση στον ΟΓΑ των αλιεργατών και των εποχικά απασχολούμενων σε επιχειρήσεις φυτικής παραγωγής.

Θετική η παρέμβαση της Περιφέρειας Ηπείρου υπέρ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων













Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τα μέλη της, για την επιτυχή παρέμβαση της Περιφέρειας στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών υπέρ των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων της Ηπείρου, στην εκδίκαση της αίτησης αναστολής που είχαν καταθέσει  κατά της  απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την επιβολή προστίμου για τη δημιουργία "¨καρτέλ" στην αγορά των πτηνοτροφικών προϊόντων.
Η παρέμβαση της Περιφέρειας,  μέσω  της πληρεξούσιας δικηγόρου του,  ήταν καθοριστική- είπε- καθώς το Δικαστήριο, πείστηκε από τους πρόσθετους λόγους που παρέθεσε στο υπόμνημά της η Περιφέρεια και  η απόφαση αναστολής, αφορά τόσο το σύνολο του επιβληθέντος  προστίμου, αλλά επικουρικώς και για μικρότερο ποσοστό.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, δια της πληρεξούσιας δικηγόρου κ. Γ. Τατάγια, παρενέβη χθες στην εκδίκαση των αιτήσεων αναστολής του "Πτηνοτροφικού Συλλόγου Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ", της "ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΑΒΕΕ" και σήμερα υπέρ του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού  Άρτας.

Αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας  για τον καταρροϊκό πυρετό











Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει ότι, λόγω εμφάνισης και νέων κρουσμάτων  Καταρροϊκού Πυρετού (στις περιοχές Φλώρινας, Θεσσαλονίκης και Εύβοιας), τα μέτρα που ελήφθησαν στην Περιφέρεια Ηπείρου αναβαθμίζονται σε μέτρα προστασίας, σε όλη την έκταση των Περιφερειακών  Ενοτήτων. 
Με την ευκαιρία τονίζεται ότι:
1.Το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει  κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
2.Κλινικά συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως στα πρόβατα και σπανιότερα στις γίδες. Το νόσημα μεταδίδεται με κουνούπια του γένους Culicoides  και προκαλεί μεγάλη ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο (μείωση παραγωγικότητας  και θάνατοι). Επομένως η πρόληψη αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου  και της κτηνοτροφικής παραγωγής.
3.Από πληροφορίες που έχει η  Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου και από τον έως τώρα επιδημιολογικό έλεγχο που έχει πραγματοποιηθεί από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των περιοχών που έχουν εκδηλωθεί κρούσματα Καταρροϊκού Πυρετού, φαίνεται ότι το νόσημα εμφανίστηκε στην χώρα μας λόγω παράνομης διακίνησης προβάτων.
4.Ως εκ τούτου,  καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας,  να παραλαμβάνουν ζώα μόνο όταν αυτά συνοδεύονται από  επίσημο κτηνιατρικό  υγειονομικό πιστοποιητικό.Με αυτό τον τρόπο προστατεύουν το ζωικό κεφάλαιό τους και  το ζωικό κεφάλαιο της Περιφέρειας εν γένει.
Τέλος συστήνεται Τοπικό Κέντρο Ελέγχου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον συντονισμό και αποτελεσματικότητα των ενεργειών των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με στόχο τον έλεγχο του νοσήματος.Σε περίπτωση υποψίας Καταρροϊκού Πυρετού, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να  επικοινωνούν  άμεσα με τις Κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής τους.











Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας