Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Η Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, παρουσία Μπέζα και ο χαιρετισμός του ο Υφυπουργού





















Πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΠΑΝΘΕΟΝ» η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας. Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, μεταξύ άλλων τόνισε:«Η διακυβέρνηση στα χρόνια μας κυριαρχείται από δύο αντίρροπες μεταξύ τους τάσεις. Η πρώτη αφορά στη μεταφορά αρμοδιοτήτων και ευθυνών από τα εθνικά κράτη σε υπερεθνικά όργανα, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αντιμετωπιστούν διεθνή προβλήματα που υπερβαίνουν τις επιμέρους εθνικές δυνατότητες. Η δεύτερη αφορά στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και έχει να κάνει με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τα πάνω προς τα κάτω και από το κέντρο προς την περιφέρεια, για να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα καθημερινά προβλήματα και τα τοπικά ζητήματα.Η Αυτοδιοίκηση βέβαια στην χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής κατάρρευσης, για την οποία έχει και αυτή το δικό της μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η Αυτοδιοίκηση έχει ακυρωθεί ή ότι πρέπει να υποβαθμιστεί ο ρόλος της. Εντελώς αντίθετα, τώρα περισσότερο από ποτέ, η Αυτοδιοίκηση πρέπει να προχωρήσει μπροστά με πιο αναβαθμισμένο ρόλο, αρκεί να επανακαθορίσει τις προτεραιότητές της. Οι τοπικές αρχές γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση στην πραγματική οικονομία, γνωρίζουν δηλαδή τα προβλήματα μέσα από συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα. Η έμφαση λοιπόν πρέπει να δοθεί στην κοινωνική πολιτική για να στηριχθούν αυτοί που πλήττονται περισσότερο και στις πολιτικές τοπικής ανάπτυξης για να δημιουργηθούν σε τοπικό επίπεδο εισοδήματα και θέσεις εργασίας.Ξέρετε πολύ καλά ότι γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου στην Ηγουμενίτσα. Με τους περισσότερους από εσάς μας συνδέουν κοινή πορεία και κοινές αναμνήσεις. Αυτές οι κοινές αναμνήσεις σηματοδοτούν την κοινή μας ευθύνη και κάνουν αυτή την ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη.Είναι υγεία για τη Δημοκρατία να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στα τοπικά ζητήματα και διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις. Όταν όμως παίρνετε αποφάσεις στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, σας καλώ να παίρνετε δίκαιες και λογικές αποφάσεις και να έχετε πάντα στο νου σας αυτή την κοινή μας ευθύνη. Σε αυτή τη πόλη που ξεκίνησε από το ψαροχώρι της δεκαετίας του 50 και κατέληξε σε πύλη της Ευρώπης, συγκεντρώνοντας ως καλλικρατικός Δήμος περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της Θεσπρωτίας.Ο λαός μας εκλέγει, όχι για να μοιράζουμε καρέκλες και αξιώματα μεταξύ μας αλλά για να τον υπηρετούμε. Εύχομαι λοιπόν σε όλες και σε όλους σας επιτυχημένη, δημιουργική και αποτελεσματική θητεία κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, αλλά και δίπλα στις ελπίδες και τις προσδοκίες τους».

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας














Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 10:30 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 5ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΛΓ΄Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας)  για την εκτέλεση του έργου « Διοργάνωση εκδηλώσεων για τον 2ο εορτασμό της επετείου για την ναυμαχία του Ακτίου», προϋπολογισμού  5.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
2.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) για την υλοποίηση του υποέργου: Αγωγός μεταφοράς επεξεργασμένων στραγγισμάτων από Χ.Υ.Τ.Α. Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 1.218.000,00 € της Πράξης: «Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Ιωαννιτών για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας»  και ορισμό ενός μέλους με τον αναπληρωτή του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
3.Τροποποίηση της  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ με διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» για την  υλοποίηση του έργου: «Διαδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες για την Προώθηση της Φυσικής Κληρονομιάς και την Αειφόρο Θήρα – ΘΗΡΟΠΑΙΔΙΑ», ως προς το άρθρο 6 αυτής «ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ».
4.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων ( Π.Ε.Α.Κ.Ι.) για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Γηπέδου Π.Ε.Α.Κ.Ι.», προϋπολογισμού 24.600,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
5.Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Θεσπρωτίας) και του Δήμου Φιλιατών για την εκτέλεση του έργου: «Συντήρηση οδού προς Σαγιάδα - Κάτω Αετό - Σύνορα», προϋπολογισμού 500.000,00 €, και ορισμό δύο (2) εκπροσώπων από την Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Θεσπρωτίας) για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης.
6.Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Πρέβεζας  και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  για την υλοποίηση του έργου: «Προκαταρκτικές αρχαιολογικές εργασίες ενόψει των εργασιών αποκατάστασης του μεγάλου θεάτρου της Νικόπολης Β Φάση», προϋπολογισμού  38.000,00 €, και ορισμό δύο μελών με τους αναπληρωτές του από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης
7.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Διαμόρφωση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας προς Παντάνασσα στη Δ.Ε. Φιλιππιάδας του Δήμου Ζηρού Ν. Πρέβεζας.». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η Περιφέρεια Ηπείρου- - Δ/νση Τεχνικών Έργων-. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
8. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου : «Αύξηση δυναμικότητας (από 24 θέσεις 96 ατόμων σε 58 θέσεις 298 ατόμων) υφιστάμενης Δημοτικής τουριστικής κατασκήνωσης (Camping), εγκατεστημένη και λειτουργούσα στη θέση "Δρέπανο" του Δήμου Ηγουμενίτσας Ν. Θεσπρωτίας.» Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η εταιρεία «ΒΡΥΣΗΣ Δ.- ΖΩΤΟΥ Α. Ο.Ε.» (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
9.Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Ηπείρου. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). Όλο το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ είναι αναρτημένο στο: http://www.php.gov.gr/enimerosi/anakoinoseis/3516-smpe-anatheorisi-pesda-perifereias-ipeirou.html.
10.  Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ηπείρου 2014-2020. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). Όλο το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ είναι αναρτημένο στο: http://www.php.gov.gr/images/stories/anakoinoseis/2014/Paradoteo_A2_SMPE_Hpeirou_Final1_V3.pdf
11. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της φακέλου Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Στρατηγικό Πλαίσιο Μεταφορών 2014-2025. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.). Όλο το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ είναι αναρτημένο στο: http://www.saas.gr/5i-programmatiki-periodos/diavoyleysi-stratigikis-meletis-perivallontikon-epiptoseon-toy-stratigikoy



Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας