Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας στο Λιμενικό Σώμα (Λ.Σ.) στην Ηγουμενίτσα

































Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης  Μπέζας επισκέφθηκε την 20-10-2014 την Περιφερειακή Διοίκηση Ηπείρου και Ιονίου του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ.) στην Ηγουμενίτσα.Η επίσκεψη του κ. Μπέζα σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας αυτής, η οποία μετεγκαταστάθηκε στη νέα έδρα της,την Ηγουμενίτσα, με πρώτο Διοικητή τον κ. Ιωάννη Κοντόπουλο από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Ο χώρος που στεγάζεται παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) και διαμορφώθηκε με δαπάνες του, στο κτίριο του Τελωνείου στο παλιό λιμάνι. Η μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της δομής των Περιφερειακών Διοικήσεων και των Λιμενικών Αρχών της χώρας («Καλλικράτης» στο Λ.Σ.) που έγινε από το Υπουργείο Ναυτιλίας για να διευκολυνθεί το έργο του Λιμενικού Σώματος και να προσαρμοστεί η λειτουργία του στις σύγχρονες και αυξημένες προκλήσεις.Στο πλαίσιο αυτής της αναδιάρθρωσης αναβαθμίστηκαν παράλληλα οι Λιμενικοί Σταθμοί Συβότων και Πάργας σε Λιμενικά Τμήματα υπαγόμενα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ ο Λιμενικός Σταθμός Σαγιάδας συνεχίζει τη λειτουργία του.Ο κ. Μπέζας,κατά την επίσκεψή του, δήλωσε:«Το Λιμενικό Σώμα προσφέρει καθημερινά πολλές και σημαντικές υπηρεσίες στην Πατρίδα, τις οποίες αναγνωρίζουμε και τιμούμε. Η μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου στην Ηγουμενίτσα έγινε με καθαρά υπηρεσιακά κριτήρια, για την καλύτερη εποπτεία των Λιμενικών Αρχών που είναι στην αρμοδιότητά της.Είναι θετικό ότι σήμερα στο νομό μας, αρχίζει τη λειτουργία της μια νέα υπηρεσία. Ο στόχος που θέσαμε σε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας έγινε πραγματικότητα.  Για τη Θεσπρωτία αποτελεί αναγνώριση της σπουδαιότητας της γεωγραφικής της θέσης, τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παρουσία του Λιμενικού Σώματος».Παρόντες στην επίσκεψη, μεταξύ άλλων, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Μιχάλης Γκίκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Βασίλης Διαμάντης,ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παναγιώτης Μπέλλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ.Βαγγέλης Τζάνης και εκπρόσωποι συνδικαλιστών του Λιμενικού Σώματος.

Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου : Επιτυχημένη εκδήλωση για τις Μαθησιακές Δυσκολίες















Με επιτυχία και  πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το επιστημονικό σεμινάριο με το ενδιαφέρον θέμα των Μαθησιακών Δυσκολιών. Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στα Ιωάννινα και σήμανε την έναρξη της σεζόν για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου.Σημαντική είναι η προσφορά του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου όπως ανέφερε και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ κα Τέρψη Κόρπα στο γραπτό της χαιρετισμό «το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, με τα ποιοτικά σεμινάρια που διοργανώνει, έχει, επί σειρά ετών, επωμισθεί, ως μια διαρκή πρόκληση, ένα σημαντικό μέρος αυτής της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δίνοντας ένα λαμπρό και επιτυχημένο παράδειγμα του έγκυρου επιστημονικού του λόγου».Εισηγήτριες του σεμιναρίου ήταν η εκπαιδευτική ψυχολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας Ελένη Λιβανίου, που αναφέρθηκε στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στη Δυσλεξία, τη ΔΕΠΥ και στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και τη σημασία που πρέπει να δείξουν οι ειδικοί στην σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση. Στη συνέχεια η λογοθεραπεύτρια Δήμητρα Ιωάννου, ειδικευμένη στις Δυσκολίες Γραπτού Λόγου, αναφέρθηκε στις τεχνικές, τη διαχείριση και την παρέμβαση στις Μαθησιακές Δυσκολίες από τους ειδικούς επιστήμονες και τους γονείς.Το εκπαιδευτικό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς, λογοθεραπευτές και φοιτητές Παιδαγωγικών και άλλων Σχολών.Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας,Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων.Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

Ξεκινούν οι απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2014













Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες απογραφές ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2014 (η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και δε θα δοθούν παρατάσεις).Παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (Διοικητήριο Περιφέρειας – γραφείο 100), με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές κλπ). Μητρώα μη ενημερωμένα δε θα γίνονται δεκτά.Επιπλέον, θα πρέπει να προσκομίσουν στην υπηρεσία και φωτοτυπία του μητρώου (αντίγραφο του εξωφύλλου και των μερών Β, Γ και Ε).Τα μητρώα θα ελέγχονται από την υπηρεσία και σε περίπτωση που υπάρχουν μεταβολές ζωικού κεφαλαίου που δεν είναι δικαιολογημένες με τα απαραίτητα παραστατικά (άδειες διακίνησης, τιμολόγια πώλησης κλπ), θα ακολουθεί επιτόπιος έλεγχος στην εκτροφή και θα ενημερώνεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ οπότε θα επιβάλλονται κυρώσεις (π.χ. περικοπές των επιδοτήσεων κλπ).





Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας