Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ



Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ηπείρου











Την Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 11.00 π.μ. στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου (πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, προκειμένου  να διεξαχθούν οι προβλεπόμενες από τα άρθρα 165 και 175 του Ν. 3852/2010 :
1)  Εκλογή μελών Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.
2)  Εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου.

Αναβάθμιση της συνεργασίας Περιφέρειας - Πανεπιστημίου Ιωαννίνων











Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης. Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Πανεπιστημίου, η οποία, όπως  τονίστηκε από Περιφερειάρχη και Πρύτανη,  θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε νέους τομείς τα αμέσως επόμενα χρόνια. Με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κ. Τατιάνας Καλογιάννη,  έγινε επίσης συζήτηση για τις συνέργειες που μπορεί να υπάρξουν στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, ενώ υπογραμμίστηκε η συμβολή και η στήριξη που παρείχε η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του ΕΣΠΑ, στο Πανεπιστήμιο  σε ερευνητικά προγράμματα. 
                                                                           
Σύμφωνη γνώμη την προμήθεια εξοπλισμού στο Δήμο Νικολάου Σκουφά















Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης υποέργων της πράξης "Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Νικολάου Σκουφά". Πρόκειται για τα έργα:
."Προμήθεια οχημάτων", προϋπολογισμού 588.432 ευρώ
."Προμήθεια κάδων απορριμμάτων", προϋπολογισμού 119.033,25 ευρώ.
Με άλλο έγγραφο προς το Δήμο Νικολάου Σκουφά εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για δύο υποέργα της πράξης "Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στη Δ.Κ. Πέτα". Πρόκειται για τα "Προμήθεια εξοπλισμού για τον Παιδικό Σταθμό στη Δ.Κ. Πέτα (πακέτο Α' εξοπλισμός αυλής)", προϋπολογισμού 9868,92 ευρώ, και "Προμήθεια εξοπλισμού για τον Παιδικό Σταθμό στη Δ.Κ. Πέτα (πακέτο Β' υπολογιστές - μηχανές γραφείου/ συσκευές ήχου και εικόνας)", προϋπολογισμού 4489,50 ευρώ.

Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας