Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας για το έργο της Γ΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας



























Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης  Μπέζας, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του έργου της Γ΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας, σε συνέντευξή του, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε:
«Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το μέλλον του έργου. Σύμφωνα με πρόσφατη πληροφόρηση που έχω από το Υπουργείο Υποδομών, έχουν γίνει όλες οι προετοιμασίες και εντός του Οκτωβρίου η εταιρεία που υποκατάστησε τον αρχικό ανάδοχο θα ξεκινήσει τις εργασίες και το εργοτάξιο θα είναι σε πλήρη λειτουργία.Να θυμίσω επίσης, ότι σε συνάντηση που είχαμε τον Ιούλιο, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,  παρόντος του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι η χρηματοδότηση του έργου της Γ΄ Φάσης θα γίνει από τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.Δεν νομίζω λοιπόν, ότι υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.Παρακολουθούμε από κοντά την πορεία εκτέλεσης του έργου, ενός μεγάλου έργου υποδομής, που αναβαθμίζει τη στρατηγική θέση της Ηγουμενίτσας, ενισχύει την τοπική οικονομία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».          

Kοινή υπουργική απόφαση o Υφυπουργός κ. Αντώνης  Μπέζας




















Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης  Μπέζας, υπέγραψε κοινή υπουργική απόφαση με την οποία, αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ ως προς το πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες και β) διευρύνονται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.Συγκεκριμένα, ο αριθμός των δικαιούχων πολύτεκνων μητέρων που θα λάβουν το βοήθημα αυξάνεται στις 450 από 300 που προέβλεπε η αρχική σχετική απόφαση και το χρηματικό βοήθημα που θα τους δοθεί ορίζεται στο ποσό των 1.000 ευρώ.Επίσης, με την ίδια απόφαση προβλέπεται ότι οι κληρωθέντες δικαιούχοι του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου έτους 2014 θα παραλάβουν τα δελτία τους μέχρι την 31/10/2014, ενώ τα αδιάθετα δελτία, μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας, θα διανεμηθούν στους υπόλοιπους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).



Δήμος Ηγουμενίτσας : Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας κ. Κόρπας Βασίλειος













Σήμερα, 29/09/2014,στο γραφείο του Δημάρχου Ηγουμενίτσας συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λώλης και ο Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας κ. Κόρπας Βασίλειος.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τον προβληματισμό του εκπροσώπου του Συλλόγου ανέπτυξε το σχέδιο δράσης της νέας Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στην άμεση επίλυση του σημαντικού αυτού για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και υγείας προβλήματος.Επιπλέον, τόνισε ότι λόγω της έκτασης του προβλήματος και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του απαιτείται η δημιουργία εταιρικής σχέσης με τη συνέργεια όλων των Δήμων του Νομού, των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, των φιλοζωϊκών οργανώσεων αλλά και γενικότερα της κοινωνίας των πολιτών.Στο πλαίσιο αυτό έγινε, επίσης, συνάντηση και με εκπροσώπους της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προστασία των Ζώων  «International Organization for the Protection of Animals» για συνεργασία με την Οργάνωση που δραστηριοποιείται στο πεδίο αυτό (διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων και προβαίνει στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων) εντός του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.Η νέα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να επιλύσει το οξύ αυτό πρόβλημα με την ανάληψη συντονισμένης, διαδημοτικής, δράσης  αλλά και την ευαισθητοποίηση  των πολιτών για το σημαντικό αυτό θέμα.  


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
















Κάθε 1η Οκτωβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, μια ημέρα για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους,αλλά και για να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η εκπαιδεύτρια και οι Εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας βρέθηκαν την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσπρωτίας για να γιορτάσουν μαζί με τους ηλικιωμένους αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Προσέφεραν λουλούδια και γλυκά εδέσματα στους ηλικιωμένους ενώ συνομίλησαν μαζί τους.Οι Ερυθροσταυρίτισσες προσπάθησαν με τον δικό τους εγκάρδιο και στοργικό τρόπο να στηρίξουν αυτούς τους ανθρώπους που μέσα από κόπους και δυσκολίες στάθηκαν στη ζωή. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας , όχι μόνο αυτή την ημέρα, αλλά κάθε ημέρα της ζωής του.



Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας