Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη του υποψήφιου με την Ν.Δ. Αντώνη Μπέζα στο ART TV






























«Αυτό στο οποίο θέλει να μας οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα αντιφατικά που λένε τα διάφορα στελέχη του, οδηγούν ευθέως εκτός της ευρωπαϊκής ομπρέλας προστασίας και θα μας κάνουν πειραματόζωα και εκεί πρέπει να εστιάσει τη προσοχή του ο ελληνικός λαός στις ερχόμενες εκλογές», τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV και τη δημοσιογράφο Ρούλα Χρήστου, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής της Θεσπρωτίας της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας.«Δεν πρέπει να παίξουμε την Ελλάδα στα ζάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά και αναδεικνύοντας την πολυγλωσσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε τι σκοπεύουν να πράξουν εν τέλει: «Θα προχωρήσουν σε μονομερής ενέργειες; Αν προχωρήσουν όπως λένε πολλά στελέχη του, αυτό αυτομάτως θα μας φέρει σε ρήξη με τους κανόνες του ευρώ και αυτό μπορεί θα μας οδηγήσει έξω από το ευρώ. Δεν είμαστε κινδυνολόγοι στη ΝΔ, όπως μας κατηγορούν. Εμείς στη ΝΔ αποκαλύπτουμε τις συνέπειες των όσων αντιφατικών και αντικρουόμενων λένε και ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια, διότι αν δεν πούμε την αλήθεια θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία και τους πολίτες».
Σχετικά με την προοπτική της οικονομίας και τις φορολογικές ελαφρύνσεις που εξαγγέλλει η ΝΔ τόνισε:
«Το τελευταίο τρίμηνο του 2014, η Ελλάδα είχε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ότι η Ελλάδα φεύγει οριστικά το 2015 από την ύφεση και θα προχωρήσει με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,5 με 2,9%, αν όλα πάνε καλά ασφαλώς. Τέτοιους πρωτόγνωρους ρυθμούς ανάπτυξης έχει η χώρα να δει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης σημαίνουν αύξηση της ζήτησης και της κατανάλωσης, επενδύσεις, σημαίνει περισσότερα φορολογικά έσοδα, άρα μπορούμε με τη σειρά μας, να μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση στο βαθμό που εισπράττουμε αντίστοιχα ποσά λόγω της ανάπτυξης. Για αυτό και μιλάμε για σταδιακές και λελογισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, που δεν θα μας οδηγήσουν στη δημιουργία νέων ελλειμμάτων».    
Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητά του στη Θεσπρωτία ανέφερε:
«Έχω πολιτευθεί όλα αυτά τα χρόνια με αίσθημα πολιτικής αξιοπρέπειας και σεμνότητας, και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στο τοπικό επίπεδο. Έχω πολιτευθεί με ευθύνη και αλήθεια. Βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια κοντά στα προβλήματα της Θεσπρωτίας, στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των Θεσπρωτών, έχω περάσει από πολύ δύσκολα υπουργεία, έχω «πιάσει στα χέρια μου τη φωτιά» και όλα αυτά μου έχουν δώσει την εμπειρία που χρειάζεται. Μπορώ λοιπόν να συνεχίσω να προσφέρω, για αυτό ζητώ από τον θεσπρωτικό λαό να συνεχίσουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει μαζί εδώ και ορισμένα χρόνια, να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει».
 

Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αρετή Ντρίτσου στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου στο Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Φιλιατών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 























Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου από το Παλαιοχώρι Φιλιατών. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η παράδοση στο ΓΝ Φιλιατών συγχρόνου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα :
1. Σύστημα διουρηθρικής αφαίρεσης (εξάχνωσης) προστάτου αδένος με χρήση υποαλατούχου διαλύματος ( σύστημα TURis), συνοδευόμενο από πλήρες διπολικό ρεζεκτοσκόπιο.Το εν λόγω μηχάνημα είναι το μοναδικό που θα τεθεί σε λειτουργία στην ΒΔ Ελλάδα το οποίο εξασφαλίζει αναίμακτη χειρουργική επέμβαση,λιγότερες ημέρες νοσηλείας για τον ασθενή καθώς λιγότερο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Ενδοσκοπική κάψουλα διερεύνησης παθήσεων λεπτού εντέρου με σύστημα καταγραφής δεδομένων. Η εξέταση αυτή συμβάλλει στη διάγνωση και αντιμετώπιση αδιευκρίνιστων αναιμιών, διαρροϊκών παθήσεων και του χρόνιου κοιλιακού άλγους.
3. Προμήθεια συστήματος ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας CR πολλαπλής σάρωσης. Το σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των ακτινογραφιών και μαστογραφιών με δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων σε υπολογιστή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας και κατεπέκταση της ευρύτερης περιοχής.
4. Hλεκτρικό ορθοπεδικό πριόνι, συνοδευόμενο από τον φορτιστή μπαταρίας του. Το πριόνι αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ το έργο των Ορθοπεδικών κατά την εκτέλεση των χειρουργείων τους.
Τα αναφερόμενα μηχανήματα θα συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει το Γ.Ν. Φιλιατών. Το Διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Αρέτη Ντρίτσου για την ουσιαστική συμβολή της καθώς και για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ταχύτατη ανταπόκριση της, στην προμήθεια του ανωτέρω εξοπλισμού .
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ





ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ -  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

























ΘΕΜΑ : «Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις».   
Έχοντας υπόψη:
1.Τις διατάξεις του άρθρου 52  του Ν.2696/99  (Α΄- 57) «Περί Κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 (Α΄- 50).
2.Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α΄- 164) «Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας.
3.Το υπ’ αριθ. 875 από 19-01-2014 έγγραφο του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά της επισυναπτόμενης μελέτης σήμανσης.
4.Την υπ’ αριθ. 2501/1/234-α΄ από 19-01-2015 αναφορά του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
i.Τις ακόλουθες κυκλ0φοριακές ρυθμίσεις, στα πλαίσια εκτέλεσης εργασιών για τη διαμόρφωση – βελτίωση της  οδού 49 Μαρτύρων  Ηγουμενίτσας και την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης εκατέρωθεν της οδού, για χρονικό διάστημα  από 20-01-2015  έως 19-04-2016:
•Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εκ περιτροπής, από τη δεξιά ή την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού 49 Μαρτύρων, σύμφωνα με την οδική σήμανση και τις ανάγκες των εκτελούμενων εργασιών.
•Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας σε 20 kl/h και απαγόρευση της προσπέρασης των οχημάτων στην περιοχή των έργων.
ii.Η  ανάδοχος εταιρεία του έργου, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση για εκτελούμενα έργα, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.
iii.Η ισχύ της παρούσας απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του «Περί Κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007  (Α΄-50).
 





Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας