Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Δύο κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν από τους τελωνειακούς της Κακαβιάς































.  Στη μία περίπτωση ένας Αλβανός αποπειράθηκε να οδηγήσει εκτός ελληνικών συνόρων πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES-BENZ S350.Από τον έλεγχο που έκαναν οι τελωνειακοί διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στη Σουηδία.
. Στη δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε Αλβανός ο οποίος έφερνε στην Ελλάδα ένα άλλο όχημα, μάρκας FORD.Από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το όχημα είχε υπεξαιρεθεί στην Ισπανία.


Σε 60 %  Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LEADER :  για περιοχές των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας
Προκηρύχθηκε το «ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013»- (ΠΑΑ)».Οι Περιοχές Εγκαταστάσης των Επενδύσεων πρέπει να είναι:



















Νομός Ιωαννίνων: Δήμος Ιωαννιτών (μόνο το Δ.Δ. Μαρμάρων) Δήμος Ανατολής (για το Δ.Δ. Ανατολής εντός είναι η εκτός σχεδίου περιοχή) Δήμος Κόνιτσας, Δήμος Μαστοροχωρίων Δήμος Μπιζανίου, Δήμος Παμβώτιδος, Δήμος Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος) Κοινότητα Αετομηλίτσας Κοινότητα Φούρκας Κοινότητα Νήσου Ιωαννίνων
Νομός Θεσπρωτίας: Δήμος Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας) Δήμος Παραποτάμου Δήμος Συβότων Κοινότητα Πέρδικας.
Οι Επενδυτικές Προτάσεις πρέπει να αφορούν:
: Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων
- L123β: Αύξηση της αξίας των δασοκομικών προϊόντων
- L311-1 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
-L311-2 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
- L311-4 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (π.χ. εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
- L311-5 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων
- L311-6 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
-L311-7 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
-L312-1 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων
-L312-2 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
-L312-3 Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση
- L313-5: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
-L313-6: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
-L313-7: Ιδρύσεις και εκσυγχρονισμοί γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού
- L313-8: Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
Χρονοδιάγραμμα:
Η Επένδυση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως 31.12.2015 πράγμα που σημαίνει αφενός ωριμότητα της επένδυσης και αφετέρου διαθεσιμότητα μετρητών !
Για Περισσότερες Πληροφορίες:
PlanTech ΕΠΕ,Γεωργ. Καλούδη 14 (1ος Όροφος),ΤΚ: 45221, Ιωάννινα,Τηλ: 26510 54300,Fax: 26510 54309, www.plantech.gr
 

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωϊνού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015
Στράτος Ιωάννου: Όσοι δοκιμάζουν το Ελληνικό πρωϊνό Ηπείρου και την Ηπειρώτικη γαστρονομία τους μένει αξέχαστη.































Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωϊνού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.Ιδιαιτέρως υψηλή ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η Ηπειρώτικη γαστρονομία και το Ελληνικό πρωινό Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο λειτούργησε μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Ηπείρου, οι εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν γεύτηκαν παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές και ενημερώθηκαν τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις ομορφιές της Ηπείρου.Στόχος ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ιδιαιτερότητας των τοπικών μας προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και επίσης η παρουσίαση και γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το ελληνικό Ηπειρώτικο πρωινό. Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την Ηπειρώτικη παραγωγή, και να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα Ηπειρώτικα προϊόντα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, έκανε αισθητή την παρουσία της, ως μία μάλιστα από τις επτά τιμώμενες Περιφέρειες.Ο κ. Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι η πρώτη περιφέρεια σε αριθμό πιστοποιήσεων ξενοδοχείων που έχουν υιοθετήσει επίσημα το Ελληνικό πρωϊνό της Ηπείρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Στράτου Ιωάννου έχουν αποτέλεσμα και η διάδοση του πρωϊνού προχωρά με γοργό ρυθμό.Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση, δήλωσε «Η προώθηση του Ελληνικού πρωϊνού της Ηπείρου και γενικότερα της ηπειρώτικης γαστρονομικής παράδοσης αυξάνει την επιθυμία των τουριστών να επισκεφτούν την Ήπειρο. Επιπλέον, ενισχύει τους ξενοδόχους μέσω της ισχυροποίησης της ταυτότητας των προϊόντων που προσφέρουν, αλλά και την εμπειρία του επισκέπτη και μέσω αυτών αυξάνει τη ζήτηση των τοπικών μας προϊόντων, ενδυναμώνει την τοπική παραγωγή και ενισχύει το εισόδημα των παραγωγών. Συνέχισε λέγοντας «Θέλω να ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες παραγωγούς, οι οποίοι, προσφέροντας μας τα προϊόντα τους, συνετέλεσαν στο να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τους Ηπειρώτες σεφ μας, τον κ. Αλεξάνδρου Παύλο, τον κ. Κωνσταντίνο Κυριάκη, τον κ. Αλέξη Θεοδωράκη,τον κ. Αλέξανδρο Ροπόκη, την κ. Μαρία Μερκούρη, την κ. Αλεξία Αγραφιώτου, που επιμελήθηκαν το Πρωινό της Ηπείρου και κατέπληξαν τους επισκέπτες με τα Ηπειρώτικα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την άρτια συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας».




Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας