Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα 2015 : Θρίαμβος του “ Όχι ” - Πού πήρε τα υψηλότερα και χαμηλότερα ποσοστά
























 




Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων στην επικράτεια, το «όχι» συγκεντρώνει ποσοστό 61,31% και το «ναι» ποσοστό 38,69%.Τα άκυρα/λευκά είναι στο 5,04%. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα φτάνει στο 62,50%.Σε καμία εκλογική περιφέρεια δεν επικράτησε το «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής. Πρωταθλητής του «όχι» αναδεικνύεται η περιφέρεια Χανίων, ενώ η Λακωνία είναι η περιφέρεια με το χαμηλότερο ποσοστό. Υψηλά ποσοστά έλαβε η επιλογή του ΟΧΙ στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Εξαίρεση αποτελούν ο δήμος Αθηναίων, καθώς το ΟΧΙ επέλεξε το 53,20% των εκλογέων, δηλαδή 8% χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με την επικράτεια και ο δήμος Θεσσαλονίκης με το ΟΧΙ στο 53,14%.Αντίθετα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ΟΧΙ επέλεξαν οι 7 στους 10 Πατρινούς, καθώς και οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και του Βόλου, οι Πειραιώτες είπαν ΟΧΙ σε ποσοστό 60,14%, οι κάτοικοι του δήμου Λάρισας με 63,26%.Σε λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας το ΟΧΙ λαμβάνει πολύ υψηλά ποσοστά και αντίστοιχα το ΝΑΙ «καταποντίζεται», ενώ στα λεγόμενα ακριβά προάστια η διαφορά μεταξύ των δύο απαντήσεων είναι μεγάλη αλλά σε αντίθεση με την υπόλοιπη επικράτεια, εδώ υπερισχύει το ΝΑΙ.Ενδεικτκά, το ΟΧΙ έλαβε στο δήμο Ασπροπύργου 79,20%, στη Φυλή 77,22%, στο Πέραμα 76,64%, στις Αχαρνές 75,25%, στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας 72,84%, στο δήμο Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη 72,61%, στην Αγία Βαρβάρα 72,75%, στην Ελευσίνα 71, 88%, στη Λαυρεωτική 71,81%, στον Ταύρο 71, 28, στο Αιγάλεω 70,68% και στο Περιστέρι 70,31%.Αντιθέτως σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων υψηλά ποσοστά εμφανίζει το ΝΑΙ, όπως στην Εκάλη (84,62%), στο Διόνυσο (69,78%), στη Βουλιαγμένη (66,27%), στην Κηφισιά (64,59%), στη Δροσιά (65,42%) και στη Βούλα (63,88%).

Παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης
















Την παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι η απουσία του από το Eurogroup «θα βοηθούσε την επίτευξη συμφωνίας».«Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα ‘εκτιμούσαν’ την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας.Γι' αυτό και αποχωρώ από το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:«Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρισε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος. Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών».

Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας


















Για την υπόθεση, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 19 και 59 ετών.Εξιχνιάστηκε άμεσα, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, που έγινε την 04-07-2015 το πρωί.Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, στο πλαίσιο συντονισμένων ερευνών, συνελήφθησαν την 04.07.2015 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, δύο ημεδαπές Ρομά, ηλικίας 19 και 59 ετών, ενώ αναζητείται και μία 35χρονη συνεργός τους, κατηγορούμενες για κλοπή.Αναλυτικότερα, οι τρεις γυναίκες όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  εισήλθαν χθες το πρωί σε κατάστημα ημεδαπής που βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν φο μπιζού και είδη αξεσουάρ.Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην κάτοχό τους.Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας 











Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας