Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ



Την κοινωνική του προσφορά συνεχίζει και το 2016 η 6η Υ.ΠΕ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Κ.Υ. ΦΙΛΙΑΤΩΝ















Την κοινωνική  του προσφορά συνεχίζει και το 2016 το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παραχωρεί εξοπλισμό χρήσιμο για την τρίτη ηλικία σε ιδρύματα της περιοχής .Έτσι σήμερα η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε συνεργασία με το Γηροκομείο Ιωαννίνων 'Ζωσιμάδες " , το Γηροκομείο Φιλιατών και το Ίδρυμα Χρονίων παθήσεων στην Ηγουμενίτσα  διαθέτει βοηθητικά τροχήλατα περπατήματος (τεμ. 10 ), αμαξίδια λουτρού ( τεμ. 4) αναπηρικά αμαξίδια (τεμ 2 ), δίσκους σίτισης (τεμ. 95 ) και λοιπό εξοπλισμό το οποίο θα χρησιμεύσει  στην ποιοτικότερη και καλύτερη διαβίωση των συνανθρώπων μας που φιλοξενούνται σε αυτές τις δομές .Μέρος του εξοπλισμού αποτελεί παραχώρηση του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας Filia Velbert  και επιθυμία του είναι η διάθεσή του σε δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Λάζαρος Παπαϊωάννου με καταγωγή από την Θεσπρωτία.Το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών δεσμεύεται ότι στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσει με νέες προτάσεις να στηρίζει την τρίτη ηλικία στοχεύοντας στην ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας .
Σπύρος Δερδεμέζης Διοικητής ΓΝ Φιλιατών 

ΕΛ.ΑΣ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ















 
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια της ΕΛ.ΑΣ.
Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
           Δευτέρα (21-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα-  Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
           Τρίτη (22-11-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
           Τετάρτη (23-11-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
           Πέμπτη  (24-11-2016)   και   ώρες    από    18.00  έως     01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα
           Παρασκευή   (25-11-2016)   και  ώρες    από  08.00  έως  15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
           Κυριακή    (27-11-2016)   και   ώρες   από  08.00   έως   15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Θανατηφόρο τροχαίο
Χθες (17-11-2016) το απόγευμα, στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας– Γέφυρας Καλογήρου (στο ύψος της Στεφάνης), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε μία 71χρονη ημεδαπή.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 71χρονης ημεδαπής και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο οδηγών των οχημάτων. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.
Εξιχνίαση κλοπής χρηματικού ποσού από 32χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού .Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, κλοπή χρηματικού ποσού από 32χρονη ημεδαπή στα Ιωάννινα. Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 57χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, την 08-11-2016, o 57χρονος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι 32χρονη ημεδαπή αποχώρησε από κατάστημα Τράπεζας, έχοντας αμελήσει να παραλάβει την κάρτα ανάληψης χρημάτων από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), αφαίρεσε από τον λογαριασμό της το χρηματικό ποσό των (280€) .Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνελήφθη 30χρονος υπήκοος Αλβανίας για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη είσοδο στη χώρα
Κατασχέθηκαν -1.065- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (6,2) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης.Συνελήφθη, χθες (17-11-2016) το απόγευμα στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο ελέγχων από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας και του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα.Συγκεκριμένα, η αυτόφωρη σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από έλεγχο που έγινε στον 30χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κέρκυρα – Αθήνα.Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προέκυψε ότι ο 30χρονος επιβάτης μετέφερε με σκοπό την εμπορία, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (1.065) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους (6,2) γραμμαρίων.Επίσης, κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Περιστατικά απόπειρων εξαπάτησης πολιτών
Με αφορμή περιστατικά απόπειρων εξαπάτησης πολιτών, στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που επικοινωνούν τηλεφωνικά με άτομα και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, για το οποίο ευθύνεται, κρατείται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
           Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
           Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
           Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
           Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
           Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
           Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με το "100" ή με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα. Επίσης, παρακαλούνται οι οικείοι ηλικιωμένων ατόμων, να τους ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για τα τεχνάσματα και τους τρόπους δράσης που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περίεργες και ύποπτες κινήσεις που συμβαίνουν στο περιβάλλον των ηλικιωμένων.


Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας