Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Έκθεση Τροχαίας διοργανώνεται στην Ηγουμενίτσα, από το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01-2017





























Με διαδραστικά μέσα θα ενημερώνονται οι πολίτες και τα παιδιά για θέματα κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας .Τo Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών και των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, θα πραγματοποιήσει στην Ηγουμενίτσα, κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20-01-2017, Έκθεση Τροχαίας, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με τη βοήθεια έμπειρων και εκπαιδευμένων τροχονόμων και να κάνουν χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης, καθώς και να διαπιστώσουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα ασφαλής κυκλοφορίας και χρήσης της οδού μέσω οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών από τροχαία ατυχήματα, ενώ επίσης θα διανεμηθούν φυλλάδια και σχετικό έντυπο υλικό. Η λειτουργία της Έκθεσης Τροχαίας θα διαρκέσει κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 20 Ιανουαρίου 2017,  κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

























Συνελήφθη, χθες (15-01-2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (6,2) γραμμαρίων.
 

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για κατοχή ποσότητας  κάνναβης βάρους (220) γραμμαρίων
























Συνελήφθη, χθες (16-01-2017) το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (220) γραμμαρίων. H προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία οικόσιτων πουλερικών από τη γρίπη των πτηνών



























Σε συνέχεια της από 8ης Δεκεμβρίου 2016 ανακοίνωσής του,  το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, επισημαίνει ότι λόγω του χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περισσότερες χώρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, παρατηρείται μετανάστευση αγρίων πτηνών προς τις Νότιες περιοχές  και ειδικότερα προς την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό απαιτείται η αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την άμεση λήψη προληπτικών μέτρων αποτροπής μετάδοσης της γρίπης των πτηνών στα οικόσιτα πουλερικά.
Συγκεκριμένα: 
1.         Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε μη περιφραγμένους χώρους.
2.         Τα οικόσιτα πουλερικά συνιστάται να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.
3.         Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.) εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές.
4.         Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικόσιτων εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.
5.         Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.
 



Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας