Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ποδηλατική βόλτα στην Ηγουμενίτσα



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ : «Ποδηλατική βόλτα στην Ηγουμενίτσα»























 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς δήλωσε:
«..Αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος μας η σημερινή ποδηλατική μας βόλτα στην πόλη της Ηγουμενίτσας που διοργάνωσε η Π.Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Θεσπρωτίας «Σπύρος Παπαγιάννης», είχε ως σκοπό να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου ως πράσινο, βιώσιμο και αξιόπιστο μέσο μετακίνησης.Αφορμή για τη σημερινή πρωτοβουλία στάθηκε η έναρξη της λειτουργίας του πιλοτικού Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην Ηγουμενίτσα που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διακρατικού έργου ADRIMOB.  Το έργο ADRIMOB, στο οποίο συμμετέχει η Π.Ε. Θεσπρωτίας ως εταίρος, υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 2007-2013” και βασική επιδίωξη του είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς, επίγειων και θαλάσσιων.
Στο έργο συμμετέχουν 15 φορείς από παράκτιες περιοχές της Αδριατικής και ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών, καθώς και στην προώθηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο. Σημαντικό μέρος του έργου αφιερώνεται στην υλοποίηση πιλοτικών δράσεων μικρής κλίμακας σε κάθε μία από τις περιοχές που συμμετέχουν, που στόχο έχουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών μεταφοράς με τρόπο βιώσιμο και περιβαλλοντικά φιλικό. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πιλοτική εγκατάσταση του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στην πόλη της Ηγουμενίτσας, που σε αυτή τη φάση αποτελείται από δύο ποδηλατικούς σταθμούς με δυνατότητα και προοπτική επέκτασης. Με την ποδηλατική μας βόλτα σήμερα, συμβάλλουμε στη διάδοση του μηνύματος για καθαρότερη και περιβαλλοντικά φιλικότερη μετακίνηση και δίνουμε το έναυσμα για μία συνεχή προσπάθεια προώθησης και διευκόλυνσης της χρήσης του ποδηλάτου, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους επισκέπτες της πόλης μας.Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την υποστήριξη στην κοινή μας προσπάθεια.».

Συνελήφθη 31χρονος έμπορος ναρκωτικών, στο Καλπάκι Ιωαννίνων με 100 κιλά χασίς












Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, κατασχέθηκαν περίπου  - 100 - κιλά ακατέργαστης κάνναβης.Συνελήφθη την 15-04-2014 το μεσημέρι στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της  διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν την 15-04-2014 το μεσημέρι αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,οδηγούμενο από τον 31χρονο δράστη. Όπως διαπιστώθηκε μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (91) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (99) κιλών και (450) γραμμαρίων.Στην κατοχή του 31χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με τις οποίες ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα,  το οποίο ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων. 

Επιστροφή πινακίδων,αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα
















Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, επιστρέφονται από την 16.04.2014 οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων),προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 15.04.2014.Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 15.04.2014.Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
·Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
·Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
·Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
·Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
·Μη καταβολή τέλους διοδίων
·Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.




Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας