Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ευχετήριο Μήνυμα του Υφυπουργού Υγείας και Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα
















«Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Τα δύσκολα χρόνια, τα χρόνια των επώδυνων θυσιών, περνούν για όλους και για τον τόπο μας, τη Θεσπρωτία.
Τώρα που γίνονται τα πρώτα αποφασιστικά βήματα εξόδου από τη κρίση, τα πρώτα σταθερά βήματα μπροστά, χρειάζεται υπευθυνότητα και προσοχή. Τίποτα δεν περισσεύει και τίποτα δεν μπορεί να πάει χαμένο. Λάθη που οδηγούν σε πισωγυρίσματα δεν επιτρέπονται. Τη σταθερότητα που επιτεύχθηκε πρέπει να τη διαφυλάξουμε.
Στην Ορθόδοξη παράδοσή μας, η Εβδομάδα των Παθών και η Ανάσταση στέλνουν διαχρονικά, μηνύματα ελπίδας και προσδοκίας. Στον καθημερινό μας αγώνα για επιβίωση, στις προσωπικές μας σχέσεις,στην πολιτική και κοινωνική δράση.Εύχομαι ολόψυχα, ιδιαίτερα στους Απόδημους συμπατριώτες και τους Βορειοηπειρώτες, το Πάσχα του 2014 να πλημμυρίσει τις καρδιές σας με αγάπη, ενότητα και ειρήνη.Εύχομαι το Φως της Αναστάσεως να ζωντανεύει μέσα μας την ελπίδα για την προοπτική της Πατρίδας μας, για μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, για ένα κόσμο πιο δίκαιο και πιο φωτεινό.Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση ! » .
  
Γραφείο Τύπου Υφυπουργού και Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα 























 Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας, σε εφαρμογή του Ν. 4238/2014 και σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου για τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, υπέγραψε σήμερα  εγκύκλιο προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους (Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία), στο πλαίσιο ένταξης και ομοιόμορφης λειτουργίας τους στο ΠΕΔΥ.Ειδικότερα, όσον αφορά στην ονομασία, τα Κέντρα Υγείας θα φέρουν επιπλέον το διακριτικό τίτλο ΠΕΔΥ (πχ ΠΕΔΥ – Κέντρο Υγείας Μουζακίου). Σε κάθε Κέντρο Υγείας ορίζεται από τον Υπεύθυνο για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του, τουλάχιστον ένας Ελεγκτής Ιατρός καθώς και ένας Ιατρός Υποδοχής ειδικότητας κατά προτεραιότητα Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, ο οποίος θα δέχεται αποκλειστικά έκτακτα, μη προγραμματισμένα περιστατικά. Στις αρμοδιότητες του Ιατρού Υποδοχής εμπίπτουν η εξέταση, η συνταγογράφηση, η παραπομπή για εξετάσεις, καθώς και η παραπομπή σε ειδικούς ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή ειδικούς ιατρούς Δημοσίου Νοσοκομείου του ΕΣΥ.Σχετικά με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους, που υπηρετεί με οποιαδήποτε πράξη Διοικητών Νοσοκομείων ή Υγειονομικών Περιφερειών, σε θέσεις εκτός της οργανικής του, αυτό υποχρεούται να επιστρέψει στην οργανική του θέση αμέσως μετά τη λήξη της ισχύος της σχετικής πράξης. Εφεξής, αρμόδιος για τη μετακίνηση θα είναι αποκλειστικά ο Διοικητής της ΥΠΕ, ο οποίος θα αποφασίζει με βάση τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής καθώς και την ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Αναφορικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού, αυτό θα υπάγεται στην αρμοδιότητα των αντίστοιχων υπηρεσιακών συμβουλίων των ΥΠΕ, ενώ σε κάθε ΥΠΕ θα λειτουργούν επιστημονικά συμβούλια Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).Για την μισθοδοσία του προσωπικού, τις λειτουργικές δαπάνες και τον εφοδιασμό των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους με φαρμακευτικό, υγειονομικό και λοιπό υλικό, αρμόδια έως την 31.12.2014, παραμένουν τα Νοσοκομεία στα οποία αυτά ανήκαν.Από 01.01.2015 η αρμοδιότητα εκχωρείται στις Διοικήσεις των ΥΠΕ.Επισημαίνεται τέλος, ότι στα Κέντρα Υγείας παρέχονται υπηρεσίες, ισότιμα προς όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων. Μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της ΠΦΥ εξακολουθεί να καταβάλλεται εξέταστρο, όπως αυτό ισχύει σήμερα με τις υφιστάμενες εξαιρέσεις,οι οποίες θα επικαιροποιηθούν και θα κωδικοποιηθούν με νεώτερη Κοινή Υπουργική Απόφαση.  
                  
Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη
Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες
Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου,



















Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε το Πάσχα.Η περίοδος των Παθών, δίνει τη θέση της στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.Την κατήφεια,τον προβληματισμό,τον πόνο και τη λύπη, διαδέχονται η ελπίδα, η αισιοδοξία, η προοπτική της αναγέννησης.Τα μηνύματα διαχρονικά: Επίκαιρα και στις μέρες μας. Μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής, την καθημερινότητα που μας βασανίζει.Γνωρίζουμε και συμπάσχουμε με όλους εσάς που έχετε επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την κρίση. Ιδιαίτερα με τους ανέργους, που περνούν ένα προσωπικό και οικογενειακό δράμα διαρκείας. ίνουμε το δικό μας αγώνα για να περιοριστεί ο εφιάλτης.Δεν είναι εύκολο το γνωρίζουμε, αλλά προσπαθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο.Η χώρα μας, η Ήπειρός μας, ζει σήμερα το δικό της «πέρασμα»: Από τις δραματικές επιπτώσεις  της οικονομικής κρίσης, σε ένα νέο  τοπίο, που ευελπιστούμε και κυρίως εργαζόμαστε για να προσφέρει καλύτερες και σταθερές συνθήκες διαβίωσης  στους συμπολίτες μας. Παρά τη δύσκολη συγκυρία έγιναν αρκετά στην Ήπειρο, που  αποτελούν βάση για την επανεκκίνηση και εν τέλει για την αναγέννηση της πατρίδας μας.Χρειάζεται ακόμη υπομονή, αγώνας και πολλή δουλειά. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα τα καταφέρουμε. Σήμερα αφήνουμε στην άκρη όσα μας βασανίζουν, όσα μας πληγώνουν. Το έχουμε ανάγκη, το χρειάζονται οι οικογένειές μας, οι συγγενείς, οι φίλοι μας. Το φως της Ανάστασης να φωτίζει τις καρδιές μας. Να δίνει δύναμη, καρτερία, ελπίδα για να μπορούμε να αντεπεξερχόμαστε στα «πάθη» της καθημερινότητας. Να μας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης και της στήριξης όσων έχουν ανάγκη.
Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΗΠΕΙΡΟΥ - ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ




















ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. Θ.ΠΙΤΟΥΛΗ


















Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας