Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Ηγουμενίτσας - Δελτίο Τύπου






























Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσα νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους όλων των υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με την οργάνωση των εορτασμών για την επέτειο της 28η Οκτωβρίου, όλους όσους συμμετείχαν σε αυτές, αλλά και όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στην συμμετοχή της φιλαρμονικής μπάντας του δήμου μετά την πολύμηνη απουσία της από τις εκδηλώσεις του Δήμου.Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι ως Δημοτική Αρχή, δεν ξεχνάμε τις ανάγκες της φιλαρμονικής, τις οποίες και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τις καλύψουμε ώστε ο Δήμος μας να ενισχύσει τη μουσική παιδεία των δημοτών του αλλά και να δώσει ώθηση σε θεσμούς που μέχρι σήμερα είχαν εγκαταλειφτεί και είναι απαραίτητοι για την πνευματική καλλιέργεια όλων μας και την πολιτιστική αναβάθμιση των πολιτών του Δήμου.  

Ο ΑΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 


















 
Ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, κ. Απόστολος Οικονόμου εξελέγη σήμερα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου για την νέα Περιφερειακή περίοδο.Ο κ. Οικονόμου διετέλεσε  επίσης Συμπαραστάτης μέχρι και την 31η Αυγούστου 2014, με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, να είναι μια από τις ελάχιστες που είχαν καταφέρει να προχωρήσουν το θεσμό την προηγούμενη περίοδο.Η εκλογή του κ. Απ. Οικονόμου, έγινε με την πρώτη ψηφοφορία, κατά την οποία συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, λαμβάνοντας 34 ψήφους επί 48 παρόντων και επί 44 τελικώς ψηφισάντων.Υποψηφιότητα είχαν θέσει επίσης οι κ.κ. Αθανάσιος Παππάς, Τρύφων Βάσιος, Αλεξάνδρα Στράτη - Βάντζου και Δημήτριος Καλτσής.Αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Απ. Οικονόμου, απευθυνόμενος προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, είπε τα εξής:"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη τιμή και τη δυνατότητα να ασκήσω τα καθήκοντά μου σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο. Ως Συμπαραστάτης του Πολίτη θα υπερασπιστώ του πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, προσπαθώντας να καταπολεμήσουμε θέματα κακοδιοίκησης και γραφειοκρατίας με γνώμονα πάντοτε την τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους των υπηρεσιών και των οργάνων διοίκησης, με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση".

Σχηματισμοί δικογραφιών για περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου 
















Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, προέκυψαν τα ακόλουθα :
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, σε βάρος ενός 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή αυτοκινήτου. Ειδικότερα,  όπως προέκυψε από την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 38χρονος,την 23/24-08-2014, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο Κρυφοβό Ιωαννίνων.
• Από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού Ρομά, για διάρρηξη περιπτέρου στο Λούρο Πρέβεζας.Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 19χρονος διέρρηξε δύο φορές το περίπτερο,κατά το τελευταίο δεκαήμερο, αφαιρώντας τρόφιμα, αξίας 150 ευρώ.
• Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, για κλοπή από δημοτικό σχολείο στην Ανατολή Ιωαννίνων.Ειδικότερα, από την αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη, ο οποίος την 01/02-04-2014  εισήλθε στο δημοτικό σχολείο και έκλεψε διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
• Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων,σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή από καφενείο στην Κρύα Ιωαννίνων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε  από την αξιοποίηση αποτυπωμάτων, ο 36χρονος,  την 09-07-2014, παραβίασε την πόρτα του καταστήματος και αφαίρεσε τρεις φορητούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο, ποτά και μικρό χρηματικό ποσό.
• Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού Ρομά,για κλοπή από σπίτι στη Μανολιάσα Ιωαννίνων.Ειδικότερα,  όπως προέκυψε από την αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 18χρονος, τον Αύγουστο του 2013,  αφού παραβίασε το παράθυρο της κουζίνας τους σπιτιού, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου













Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, έλαβε τις εξής αποφάσεις:
Α. Ενέκρινε τη δημοπράτηση των έργων:
1.Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επαρχιακής οδού εντός της Τ.Κ. Κεφαλόβρυσου, προϋπολογισμού 25.000 ευρώ. 
2. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο Δ.Δ. Μιχαλιτσίου, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ.
3. Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης επί της 34ης επ. οδού, εντός Κεφαλόβρυσου, της Π.Ε. Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 25.000 ευρώ.
4. Αντιπλημμυρικά έργα στο Δ.Δ. Ζερβού του Δήμου Ζηρού,  προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, καθώς  ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άγονος.      
5.Ασφαλτόστρωση δημοτικής οδού στο Δ.Δ. Ν. Σαμψούντας Π.Ε. Πρέβεζας, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ,  καθώς ο προηγούμενος διαγωνισμός απέβη άγονος.
Β. Ενέκρινε τα πρακτικά των Επιτροπών Διεξαγωγής Διαγωνισμών και ανέδειξε τους αναδόχους
1.Συντήρηση αντλιοστασίου Βίγλας, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. (Ανάδοχος: Ο.Ε. Α. ΤΣΩΡΟΣ- Λ.ΣΑΚΚΑΣ).
2. Εργασίες ασφαλτικές για έργα αεραθλητισμού στα Κολομόδια Άρτας, προϋπολογισμού δαπάνης 9.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δ. Φούκας).
3.Συντήρηση επαρχιακών οδών Ανηλίου-Μετσόβου και σύνδεση παραγωγικών μονάδων με το επαρχιακό δίκτυο, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. (Ανάδοχος: Ο.Ε. Σ&Γ ΑΛΕΞΙΟΥ).










Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας