Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Ηγουμενίτσα στις εορταστικές εκδηλώσεις































Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του έπους του 1940 στην Ηγουμενίτσα.Σε δήλωσή του μετά το πέρας της παρέλασης, ο κ. Μπέζας μεταξύ άλλων ανέφερε:«Το έπος του ΄40, ήταν κυρίως το έπος των αφανών και όχι των επιφανών. Ήταν το έπος όλων εκείνων, των αξιωματικών, των οπλιτών και των απλών ανθρώπων, που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για τα ιδανικά της ελευθερίας, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.Η φετινή επέτειος αυτής της μεγάλης νίκης του νεότερου ελληνισμού, μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας καθοδηγεί. Βρίσκει τη χώρα στο δρόμο για την ανάκαμψη. Η οικονομία αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, το κοινωνικό κράτος αρχίζει και πάλι να λειτουργεί και η ελπίδα ξαναγεννιέται.Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει. Κανένας δε μπορεί να μας γυρίσει πίσω και να ακυρώσει τις σκληρές θυσίες των Ελλήνων τα προηγούμενα έτη.Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Δωρεάν διανομή φρούτων στα σχολεία της Ηπείρου
















Την απόφαση για τη δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία»,για το σχολικό έτος 2014-2015, νωρίτερα από κάθε φορά, υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.«Η δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών στα σχολεία και κατά τη νέα χρονιά, έχει διττό στόχο. Αφενός, εκπαιδεύει τους μαθητές στην υγιεινή διατροφή και στα οφέλη που παρέχει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση όλες τις εποχές του χρόνου. Αφετέρου, αποτελεί και μια υποστηρικτική δράση για την απορρόφηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια αγορά. Η εκμάθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από τους νέους μας αποτελεί προτεραιότητά μας» δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης με αφορμή την υπογραφή της απόφασης.Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ενωσιακούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις. Η διανομή θα γίνει στους μαθητές των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης,Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας,Ηπείρου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και των περιφερειακών ενοτήτων Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας,Σερρών και Χαλκιδικής.Τα προϊόντα που θα διατεθούν εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας και περιλαμβάνουν μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου cherry, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου. Επιπλέον προέρχονται από καλλιέργειες που εφαρμόζουν το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης και είναι ποιοτικής κατηγορίας Η επιλογή των προϊόντων που θα διανέμονται κάθε φορά, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου












Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» , σχετικά με "Το Μουσείο της αρχαίας Νικόπολης και τον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης"
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «ΑΡ.Π.Η.», σχετικά με "Την τηλεφωνική σύνδεση των γραφείων της παράταξης"
Απάντηση επί επερώτησης της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»,  σχετικά με "Τη λειτουργία του ΕΕΕΚΙ και του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος»"
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1.Επικύρωση των αποφάσεων - πρακτικών της 10ης/15-9-2014  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου
2.Πλήρωση της θέσεως Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης  στην  Περιφέρεια Ηπείρου (σχετ. η με αριθμ. πρωτ.:  οικ.109261/4086/15-10-2014  Δημόσια Προκήρυξη – Πρόσκληση)
3.Συμπλήρωση - τροποποίηση της αριθμ. 10/40/15-9-2014 απόφασης Π.Σ. ως προς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου  (εισήγηση: η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού )
4.Έγκριση διορθώσεων Κτηματολογίου κηρυχθείσας Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «Διαμόρφωση κόμβου εισόδου Νεοχωρίου μετ΄ απαλλοτριώσεων» στο Δήμο Νικολάου Σκουφά του Νομού Άρτας  (εισήγηση: η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Άρτας)
5.Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τους λογαριασμούς Βελτιωτικών Έργων Δημόσιων Ιχθυοτροφείων (εισήγηση: η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής Π.Ε. Άρτας)
6.Έγκριση πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου (εισήγηση: η Δ/νση Διοίκησης)
7.Ορισμός επιτροπής άρθρ. 13 του Π.Δ. 242/7-8-1996 «Καθορισμός προϋποθέσεων, τρόπου και διαδικασίας για την εκμίσθωση, τη δωρεά, την παραχώρηση της χρήσης, την εκποίηση, τη μίσθωση και την αγορά ακινήτων και κινητών πραγμάτων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
8.Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής του ν. 2734/1999 « Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις»  (εισήγηση η Δ/νση Δημόσιας Υγείας)
9.Έγκριση θέσπισης πάγιου κατ΄ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας για τη χρονική περίοδο από 1-11-2014 έως 31-12-2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)
10.Έγκριση 4ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
11.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το  Γ΄ τρίμηνο έτους 2014 (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού )
12.Λήψη μέτρων για τις συνέπειες στους παραγωγούς ακτινιδίων και εσπεριδοειδών  από το «εμπάργκο» της Ρωσίας  (εισήγηση: η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου»).




                                                              

Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας