Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

To Υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας ενέκρινε το πιλοτικό Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».



























To Υπουργείο Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας ενέκρινε την ένταξη του «Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ηγουμενίτσας «Προσχολική Αγωγή Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμός» (Π.Α.Κ.Π.ΠΟ), στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη».Το Πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 9.250.000 ευρώ θα περιλαμβάνει σε πρώτη φάση 1.073 ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα και αφορά οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες βραχυχρόνιας φιλοξενίας ή ξενώνες ύπνου ή κάνουν χρήση των Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ως άστεγοι και μπορούν άμεσα να επανενταχθούν.Οι υπηρεσίες που παρέχονται, κατά περίπτωση, στους ωφελούμενους του Προγράμματος είναι:
- απόκτηση κατάλληλης στέγης (κάλυψη ενοικίου, επισκευής υφιστάμενης οικίας, κάλυψη δαπανών για την προσωρινή αναδοχή ενήλικα αστέγου),
- κάλυψη ειδών πρώτης ανάγκης, ένδυσης και υπόδησης,
- παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών συμβουλευτικής (ψυχοκοινωνική, εργασιακή, νομική, λογιστική υποστήριξη όπως η διαχείριση υφισταμένων χρεών),
- επανένταξη στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, της χρηματοδότησης για τη δημιουργία μικρής επιχείρησης αλλά και τη διασύνδεση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αξιοποίηση προγραμμάτων που θα μπορούσε να ενταχθεί ο ωφελούμενος.
Επιπλέον, το Πρόγραμμα στοχεύει στην επανένταξη γυναικών που φιλοξενούνται σε ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας και σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, εφόσον στερούνται τη δυνατότητα ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή κατοικία.Για το «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» εγκρίθηκε σχέδιο δράσης προϋπολογισμού 258.600 ευρώ, το οποίο απευθύνεται σε 30 ωφελούμενους στους Δήμους Ιωαννιτών, Δωδώνης, Σουλίου, Φιλιατών, Ζαγορίου, Ζίτσας και Αρταίων.Για το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας εγκρίθηκε σχέδιο δράσης προϋπολογισμού 103.440 ευρώ,το οποίο απευθύνεται σε 12 ωφελούμενους.Ο  Υφυπουργός Εργασίας,Κοινωνικής  Ασφάλισης  και   Πρόνοιας κ.Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την ένταξη των παραπάνω φορέων στο Πρόγραμμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μετά την πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στον Δήμο Ιωαννιτών,συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη στην Ήπειρο. Οι νέες δράσεις του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» εντάσσονται στη γενικότερη προσπάθεια για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για την προστασία οικογενειών, παιδιών και ηλικιωμένων που βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού».

Εξιχνιάστηκαν άλλες επτά (7) κλοπές στα Σύβοτα Θεσπρωτίας 















Δράστης είναι ο 38χρονος Γερμανός που συνελήφθη από αστυνομικούς στις 18.11.2014.Σε συνέχεια του από 19.11.2014 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με σύλληψη 38χρονου υπηκόου Γερμανίας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στα Σύβοτα και την Πλαταριά Θεσπρωτίας, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκαν άλλες επτά παρόμοιες περιπτώσεις.Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και ύστερα από συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων και παράλληλη εξέταση του δράστη, εξιχνιάστηκαν οι ακόλουθες περιπτώσεις κλοπής που διέπραξε ο ίδιος κατά τον τελευταίο χρόνο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας:
•Τον Νοέμβριο του 2013 αφαίρεσε ένα κομπρεσέρ με τα εξαρτήματά του, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού.
•Τέλη Σεπτεμβρίου του 2014 αφαίρεσε από νεοαναγειρόμενη οικοδομή μία σκάλα αλουμινίου.
•Αρχές Ιανουαρίου του 2014 αφαίρεσε από υπόγειο διώροφης οικοδομής μία πλαστική δεξαμενή νερού και μία αντλία πίεσης .
•Νυκτερινές ώρες της 16/17-11-2014 αφαίρεσε δύο εξωλέμβιες μηχανές, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού και 62χρονου αλλοδαπού .
•Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 αφαίρεσε μία βοηθητική εξωλέμβια μηχανή, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού .
•Κατά το χρονικό διάστημα από 26-04-2014 έως 03-05-2014 αφαίρεσε μία βοηθητική εξωλέμβια μηχανή, ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΘΕΜΑ: “Δημοσιοποίηση Απόφασης για τη διάθεση πρόσθετων πιστώσεων για τη 2η Πρόσκληση έτους 2014, του Προγράμματος «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»”.
























Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 της αριθμ. 22151/05-11-2014 ΥΑ με θέμα: “3η Τροποποίηση της αρ. 26984/19-12-2013 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 3255/Β’/2013) «2η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της γεωργίας και της δασοκομίας» του Π.Α.Α. 2007-2013 για το έτος 2014»”, το ποσό που προβλέπεται για την κάλυψη Δημόσιας Δαπάνης που θα κατανεμηθεί για Νομικές Δεσμεύσεις που θα προκύψουν από την χορήγηση ενισχύσεων το έτος 2014 για το Μέτρο 112 του Άξονα 1 του ΠΑΑ 2007-2013 και σε εφαρμογή της αριθμ. 704/2008 ΚΥΑ, αυξάνεται σε 198.000.000€.Συγκεκριμένα, οι πιστώσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου για παροχή οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» ανέρχονται πλέον σε 5.387.000€, δίνοντας τη δυνατότητα να κριθούν ως δικαιούχοι της 2ης προκήρυξης του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» έτους 2014, υποψήφιοι οι οποίοι αρχικά εντάχτηκαν στην κατηγορία των επιλαχόντων. Οι εν λόγω δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί θα κληθούν μέσω της υπηρεσίας μας να υπογράψουν και να παραλάβουν τις ατομικές αποφάσεις έγκρισης πράξης.                                             
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ  ΘΩΜΑΣ

Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας