Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αντ. Μπέζας: Η πολιτική αβεβαιότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας





























«Η πολιτική αβεβαιότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα» υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Αντώνης Μπέζας, χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ «την πλέον δημαγωγική αντιπολίτευση της μεταπολίτευσης».«Η Ιστορία έχει ράμματα για τη γούνα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να ανατρέψετε την κυβέρνηση και τη στάση σας θα τη βρείτε μπροστά σας» προειδοποίησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μπέζας.Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο κ. Μπέζας κατηγόρησε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως οι βουλευτές του στις ομιλίες τους περιορίζονται να περιγράφουν το πρόβλημα, αλλά δεν το αγγίζουν γιατί δεν θέλουν να είναι δυσάρεστοι. «Όλοι γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται για ένα φυσιολογικό ασφαλιστικό σύστημα, αλλά ένα σύστημα με τεράστιες στρεβλώσεις, που όλοι προτιμούσαν να μεταθέτουν την επίλυσή του στο μέλλον» σημείωσε. Με τη σημερινή του εικόνα, το Ασφαλιστικό επιδέχεται, κατά τον κ. Μπέζα, μονάχα τρεις επιλογές: Είτε τη μείωση της μέσης σύνταξης, είτε την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, είτε τον περιορισμό των δικαιούχων. «Άλλες επιλογές δεν υπάρχουν. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, οδηγεί στην αύξηση της φορολογίας και θα επιβαρύνει και πάλι τους πολίτες» παρατήρησε ο υφυπουργός.Αντίθετα, η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μπέζα, «μέσα σε περιβάλλον ύφεσης, έχει καταφέρει να κρατήσει το σύστημα στα πόδια του». Σε λίγες μέρες, ανέφερε, θα δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία των φορέων ασφάλισης, καθώς «για πρώτη φορά γίνονται στη χώρα αξιόπιστες μελέτες λόγω των δεδομένων των προγραμμάτων ΗΛΙΟΣ και ΕΡΓΑΝΗ». Σε κάθε περίπτωση, όπως προσθέτει, «ό,τι συζητείται σήμερα για το Ασφαλιστικό, δεν αφορά όσους έχουν κατοχυρώσει ασφαλιστικό δικαίωμα, ή κατοχυρώνουν εντός του 2014 ή τα επόμενα μεταβατικά χρόνια». Όμως, επισημαίνει, «οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αποτελούν πολυτέλεια του συστήματος: Παρά τα εθνικά όρια των 62 και των 65 ετών, το 75% των συνταξιούχων έχει πάρει σύνταξη κάτω απ΄ τα εθνικά όρια, και στο ΙΚΑ το ποσοστό ανέρχεται στο 76%».

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ
Δελτίο Τύπου



























Το πλαίσιο θέσεων και προτάσεων για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης διαμόρφωσε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου.Οι προτάσεις θα μεταφερθούν στη συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΔΕ με όλους τους προέδρους των ΠΕΔ, που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση των θέσεων με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού. Δυστυχώς και σήμερα, σε μία σημαντική και κρίσιμη συνεδρίαση, ορισμένοι επέλεξαν και πάλι να απουσιάζουν. Με τον τρόπο αυτό, έδειξαν ουσιαστικά την πλήρη αδιαφορία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος, οι Δήμοι, οι κάτοικοι της περιοχής. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι για μας οι εκλογές τελείωσαν την ημέρα διεξαγωγής τους.Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα παρόντες στα θεσμικά όργανα για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της Ηπείρου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Ως δημοκρατική παράταξη ευθύνης, θα συνεχίσουμε να περιμένουμε, στα θεσμικά όργανα της ΠΕΔ Ηπείρου, να προσέλθουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας για να βρούμε λύσεις και να διεκδικήσουμε ενωμένοι, μακριά από τις παλαιοκομματικές τακτικές και τις σκοτεινές διαβουλεύσεις με στόχο τις καρέκλες.
Για την Παράταξη : ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΉΠΕΙΡΟ
Ιωάννης Λώλος

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Νοέμβριο 2014 στην Ήπειρο  













 


Συνολικά βεβαιώθηκαν (4.841) παραβάσεις ενώ εντοπίστηκαν (41) οδηγοί που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, (728) για υπερβολική ταχύτητα καθώς και (121) ανασφάλιστα οχήματα.Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Νοέμβριο του 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 9 τροχαία δυστυχήματα (όσα και το 2013). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
1  θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (κανένα το 2013)
1  τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όσα και το 2013)
7 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου  (έναντι 8 το 2013)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (όσοι και το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
1 νεκρός (κανένας το 2013)
2 σοβαρά τραυματίες (έναντι 1 το 2013)
12 ελαφρά τραυματίες (έναντι 14 το 2013)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
•Έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.
•Λοιπά αίτια αναφερόμενα στον οδηγό.
•Υπερβολική ταχύτητα.
•Παραβίαση προτεραιότητας.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης  
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά  (4.841) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Βεβαιώθηκαν :
•728     για υπερβολική ταχύτητα.
  41     για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
•237     για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
  58     για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
  13     για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
    4     για παραβίαση προτεραιότητας.
    5     για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
   22    για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
   27    για αντικανονικό προσπέρασμα.
     8    για αντικανονικούς ελιγμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν (121) παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα.





Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας