Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Προκήρυξη διαγωνισμού για τις Αστυνομικές Σχολές





























Mέχρι την Πέμπτη 02 Απριλίου, η προθεσμία για τα δικαιολογητικά.Δόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στη δημοσιότητα η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016. Η προκήρυξη αφορά τους υποψήφιους μέσω του συστήματος των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σχετικά με τον ακριβή αριθμό των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα κοινοποιηθεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και των Αναπληρωτών Υπουργών Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων











 



 
Συνελήφθησαν (3) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις
Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες την 25-03-2015 στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 61χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν δύο αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης (9) μηνών και χρηματική ποινή (1800) ευρώ, για παραβάσεις ΚΟΚ και παραβάσεις της Νομοθεσίας σχετικά με γεωργικά προϊόντα.
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες την 25-03-2015 στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί  καταδικαστική απόφαση, για παραβάσεις ΚΟΚ.
Συνελήφθη, την 25-03-2015 το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών,  ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί  καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης (14) μηνών, για απόπειρα κλοπής και εμπρησμό από αμέλεια.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ / Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ       




















 




Διοργάνωση δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού
Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «Adriatic Model Forest-AMF", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας "IPA ADRIATIC 2007-2013" και έχει ως στόχο τη  δημιουργία νέων Model Forest (Πρότυπα Μοντέλα Δασών) στην περιοχή της Αδριατικής. Κύριο χαρακτηριστικό των πρότυπων δασών είναι η συμμετοχική διαχείριση των διαθέσιμων φυσικών πόρων κάτω από την ομπρέλα των αρχών της βιωσιμότητας και της αειφορίας.
Με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του ευρωπαϊκού έργου «ADRIATIC MODEL FOREST – AMF», η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. ΠΕΛΟΡΟΥΣ διοργανώνει διήμερο δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και σας προσκαλεί το Σάββατο 28/03/2015 και την Κυριακή 29/03/2015 να συμμετέχετε ενεργά στις συμβολικές αυτές δράσεις.Οι δράσεις περιλαμβάνουν τον εθελοντικό καθαρισμό, καθώς και τη δενδροφύτευση και αισθητική αναβάθμιση περιοχής εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων και εθελοντών, καθώς και με τη συνεισφορά καθενός από εμάς.Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όσους συλλόγους και εθελοντικές οργανώσεις το επιθυμούν μαζί με τα μέλη τους, καθώς και σε πολίτες κάθε ηλικίας να συμβάλλουν ενεργά στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και να μεταφέρουν το μήνυμα της προστασία και διαφύλαξης του φυσικού μας περιβάλλοντος. Σημείο και ώρα συνάντησης: Ξωκλήσι Αγιος Νεκτάριος Θέση Γωνιά Ηγουμενίτσα  και ώρα 11:00 πμ. 

Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου 

















Έκτακτη Γενική Συνέλευση έχουν προγραμματίσει οι φαρμακοποιοί το Σάββατο 28 Μαρτίου προκειμένου να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και κυρίως το θέμα του ωραρίου λειτουργίας. Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για χάος που θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα των εφημεριών.Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα με κεντρικό θέμα την ρύθμιση της λειτουργίας των φαρμακείων με την κατάργηση του θεσμού του διευρυμένου ωραρίου (νόμος Λοβέρδου 3918/2011) και όλων των μνημονιακών διατάξεων.«Η υγεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αποτελεί χρηματοοικονομικό μέγεθος», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, συμπληρώνοντας πως «με την χαώδη αυτή κατάσταση ουσιαστικά οι εφημερίες απαξιώνονται και καταργούνται, οι ώρες λειτουργίας επικεντρώνονται στις ώρες αγοραστικής αιχμής, ενώ το φαρμακείο της γειτονιάς αργοσβήνει μπροστά στα πολυκαταστήματα φαρμάκων και χιλιάδες φαρμακοποιοί οδηγούνται στη ανεργία και στην ανέχεια».Οι φαρμακοποιοί επικαλούνται την προεκλογική αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ ότι, «η αγορά των φαρμακείων δεν αποτελεί μια τυπική αγορά και δεν πρέπει να αφήνεται να ρυθμιστεί από τους κανόνες της αγοράς».

Πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η Κεντρική Συνάντηση εθελοντών Let’s do it Greece 2015



























Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στην Ηγουμενίτσα η κεντρική συνάντηση εθελοντών, φορέων και συλλόγων της Θεσπρωτίας για την υλοποίηση της δράσης Let’s Do It Greece 2015.Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο εθελοντής που ξεκίνησε τη δράση και είναι υπεύθυνος για τον πανελλαδικό συντονισμό του Let's do it Greece, κος Νίκος Κιούσης. Ακόμη ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των Δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών καθώς και από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην συνάντηση αλλά κυρίως τον κ. Νίκο Κιούση, την κα. Εβελίνα Σταμάτη και τον κ. Χάρη Βλασόπουλο για την παρουσία τους για πρώτη φορά στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα.* Μην ξεχάσετε να δηλώσετε συμμετοχή καθώς και τις προτάσεις σας για την υλοποίηση του Let’s Do It Greece 2015 μέσα από την Ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας (http://www.igoumenitsa.gr/ και στο μενού, Για τον Δημότη -> Δράσεις -> Let’s do it Greece ).
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηγουμενίτσας

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ
« ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ, ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ »































ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ BULLYING ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.ΠΕΜΠΤΗ 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:00.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
- ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ « Κιβωτός εξέλιξης »
- ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ « Disneyland »

Εξιχνιάστηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης,  από σπίτι στη Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων 
















Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού Ρομά.Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων περίπτωση κλοπής από σπίτι, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, που έγινε το πρωί της 28.03.2015 στο χωριό Μικρή Γότιστα Ιωαννίνων. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  μαζί με συνεργό του που αναζητείται, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το εσωτερικό, το χρηματικό ποσό των -150- ευρώ, μία χρυσή λίρα και ένα ρολόι.Η σχηματισθείσα δικογραφία, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.



Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας