Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μάριος Κάτσης : …για το το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων
























Με αφορμή την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για το 5ευρω στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων, και συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία των συμπολιτών μας για το θέμα, σας ενημερώνουμε ότι:
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση, αναμένεται να καταθέσει πολυνομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο θα κινηθεί σε μια νέα κατεύθυνση, έξω από προηγούμενες λογικές που έφεραν τη δημόσια υγεία σε αυτή την απαξίωση που βρίσκεται σήμερα. Ανάμεσα στα άλλα, θα υπάρξει αλλαγή στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που υπάρχουν σήμερα, με τις οποίες θα καταργείται  το εισιτήριο των 5 ευρώ για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων  και το 1 ευρώ σε κάθε συνταγή του ΕΟΠΥΥ.Επίσης η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα θα καθορίζεται με εισοδηματικά κριτήρια.Υπερασπιζόμαστε την Υγεία ως θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και δημόσιο αγαθό και όραμά μας η πλήρης αποεμπορευματοποίηση της.Στόχος μας είναι η οικοδόμηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.                                              
Μάριος Κάτσης
βουλευτής Θεσπρωτίας - ΣΥΡΙΖΑ

Εντοπίσθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς, στο εσωτερικό της χώρας 
















Το φορτηγό αυτοκίνητο εντοπίσθηκε επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, ενώ αναζητούνται οι λαθροδιακινητές.Εντοπίστηκε, την 31-03-2015 το απόγευμα, επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων στο ύψος της διασταύρωσης Πέτρας Ζηρού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο επέβαιναν (35) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ενώ αναζητούνται οι λαθροδιακινητές.Ειδικότερα, την 31-03-2015 το απόγευμα,στη διασταύρωση Πέτρας Ζηρού, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ, πλησίον της Εθνικής Οδού.Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, ο οδηγός του φορτηγού  διέφυγε με αυτοκίνητο συνεργού του ενώ κατά τη διάρκεια ελέγχου στο φορτηγό αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι οι διακινητές προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας (35) αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας.Σημειώνεται ότι από τους 35 αλλοδαπούς, οι (33) αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι κατείχαν υπηρεσιακά σημειώματα ενώ οι (2) συνελήφθησαν, διότι στερούνταν παντελώς νομίμων εγγράφων.Μετά από έρευνες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτικό δρόμο στη Νέα Κερασούντα Πρέβεζας και κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών ενώ επίσης κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο καθώς και διάφορα  έγγραφα που βρέθηκαν μέσα σε αυτό.Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα 
















Συνελήφθη την 31-03-2015 αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός στο Καναλλάκι Πρέβεζας, για  παράνομη κατοχή παιδικών αθυρμάτων

















Συνελήφθη την 31-03-2015 αργά το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε βιβλιοπωλείο, ιδιοκτησίας του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (77) κουτιά παιδικών αθυρμάτων, τα οποία διέθετε παράνομα προς πώληση.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Εξιχνιάστηκε περίπτωση διάρρηξης εξοχικής κατοικίας στη Λούτσα Πρέβεζας 















Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 49 και 47 ετών. Εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης σε εξοχική κατοικία στη Λούτσα Πρέβεζας.Η συστηματική έρευνα οδήγησε στα ίχνη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 49 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι οι δύο δράστες, τα ξημερώματα της 25-07-2014 παραβίασαν παράθυρο εξοχικής κατοικίας στη Λούτσα Πρέβεζας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, συσκευές και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.


Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας