Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ κ. ΘΩΜΑ ΠΙΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ



























Για τις ημέρες αυτές της θρησκευτικής κατάνυξης, εύχομαι σε όλες και όλους Καλό Πάσχα.
Οι θυσίες και ο «Γολγοθάς» που περνά η πατρίδα μας και οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια να είναι τα τελευταία.
Η Ανάσταση του Θεανθρώπου να συμπέσει με την Ανάσταση της Ελλάδας.
Είναι καιρός ο καθένας και όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατί μόνον έτσι η  κοινωνία μας θα βγεί από την δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει πιο ώριμη,  πιο αισιόδοξη και πιο σίγουρη για το μέλλον.
 «Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα»    
 Θωμάς  Γ. Πιτούλης , Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Θεσπρωτίας

Μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου ΠΕΔ Ηπείρου, κ. Ιωάννη Λώλου για το Πάσχα
















Το Άγιο Πάσχα σηματοδοτεί την Ανάσταση του Κυρίου.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πνευματική χροιά της Αναστάσεως όπου η ζωή κερδίζει το θάνατο, η ελπίδα κερδίζει το φόβο, το φως νικά το σκοτάδι. Εύχομαι λοιπόν το πνευματικό φως της Αναστάσεως να αποτελέσει οδηγό για τη ζωή μας ολόκληρο το χρόνο.Επίσης εύχομαι η φετινή ανάσταση να σηματοδοτήσει την επικράτηση της αισιοδοξίας και της σταθεροποίησης έναντι του φόβου και της πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Χρόνια Πολλά σε όλους και με υγεία !

Δήμος Ηγουμενίτσας : «Περισυλλογή Ογκωδών Αντικειμένων»

















Στα πλαίσια της εφαρμογής του κανονισμού καθαριότητας αλλά και της προάσπισης της δημόσιας υγείας σας ενημερώνουμε ότι ο μόνος χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών είναι μέσα στους κάδους. Οποιαδήποτε απόρριψη σκουπιδιών εκτός των κάδων, τιμωρείται με το αντίστοιχο πρόστιμο όπως προβλέπει ο κανονισμός.Επίσης Κλαριά, φύλλα ή  χόρτα δεν επιτρέπονται στους κάδους ούτε πέριξ αυτών.Σχετικά με τα ογκώδη αντικείμενα (όπως έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.) θα πρέπει να ενημερώνετε πρώτα στα τηλέφωνα 2665021150 και 2665022626 όπου θα σας δίνουν οδηγίες για το πότε θα περάσει το όχημα περισυλλογής.
Διακοπή νερού στην Πλαταριά
Για λόγους συντήρησης και καθαρισμού της δεξαμενής νερού της Πλαταριάς, ενημερώνουμε τους κατοίκους, ότι αύριο Τρίτη 07/04/2015 θα διακοπεί η υδροδότηση από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το βράδυ.Παράλληλα καλούνται να μην χρησιμοποιούν το νερό για κατανάλωση τις επόμενες τρεις (3) ημέρες.Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
Γραφείο Τύπου ,Δήμου Ηγουμενίτσας

ΙΝΚΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ‘’ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ‘’









 


Σε όλους αρέσουν τα πυροτεχνήματα τα οποία χρησιμοποιούμε κυρίως το Πάσχα.Χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, όμως, τα πυροτεχνήματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία σοβαρού τραυματισμού τόσο για αυτόν που τα χρησιμοποιεί, όσο και για τους γύρω του.Το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου επισημαίνει ότι:
Ειδικά σε μικρά παιδιά και νέους καταναλωτές απαγορεύεται να διατίθενται βεγγαλικά και παρεμφερή «φονικά όπλα»! Εκατοντάδες άτομα έχουν σημάδια για πάντα, κάποια έχασαν κάποιο μέλος τους ή ακόμη οδηγήθηκαν στον θάνατο έπειτα από μια «αξέχαστη» εμπειρία με βεγγαλικά.Για να μην έρθουμε ποτέ αντιμέτωποι με ανάλογο δυσάρεστο συμβάν, αποφύγετε οποιαδήποτε ενασχόληση με αυτό το επικίνδυνο «σπορ» του Πάσχα.Η εισαγωγή, κατασκευή, μεταφορά, εμπορία και κατοχή ειδών πυροτεχνίας που χαρακτηρίζονται ως βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, επιτρέπεται μόνο κατόπιν σχετικής άδειας των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών. Πριν την διάθεση στην κατανάλωση οποιουδήποτε εκρηκτικού, πρέπει αυτό να είναι εφοδιασμένο με έγκριση κυκλοφορίας από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η χρήση των παιδικών πυροτεχνικών αθυρμάτων πρέπει να αποφεύγεται ώστε να αποτρέπονται ατυχήματα ή άλλα δυσάρεστα προβλήματα.
Για το λόγο αυτό:
Προσέχουμε τι είδους πυροτεχνήματα αγοράζουμε και από που, γιατί ορισμένα από αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα.Δεν κατασκευάζουμε μόνοι μας πυροτεχνήματα, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε σοβαρά εγκαύματα.Δε μεταφέρουμε δυναμιτάκια στην τσέπη μας.Με την τριβή και μόνο, είναι δυνατόν να ανάψουν και να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.Δεν πετάμε δυναμιτάκια σε άλλους, ούτε αστειευόμενοι.Προσέχουμε να μην ανάβουμε βεγγαλικά κοντά στο πρόσωπο, στα μαλλιά και σε εύφλεκτα υλικά.Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα μέσα σε πολύ κόσμο, για να μην τραυματίσουμε κάποιον άθελά μας.Δε χρησιμοποιούμε πυροτεχνήματα κοντά σε ξερά χόρτα, για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά
ΛΑΜΠΑΔΕΣ
Προσέχετε ιδιαίτερα την χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους με συνωστισμό κρατάτε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους  διπλανούς  σας. Έχετε τα παιδιά σας υπό την άμεση επιτήρηση σας καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως από εύφλεκτα υλικά.-
Το Διοικητικό Συμβούλιο του
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Για το Δ.Σ. ΟΙ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ & ΠΑΝΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΟΥΛΙΔΑΣ

Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας