Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Η Αναδιαρρύθμιση της παλιάς Πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα : ‘’  Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ   ‘’



















Ξεκίνησε το έργο της αναδιαρρύθμισης του παλαιού κτηρίου ,πέτρινου και του πιο νέου,του νοσοκομείου των Φιλιατών.Η εταιρεία που έχει αναλάβει την προέκταση του Νοσοκομείου είχε συμφωνήσει και για την αναδιαρρύθμιση-ανακαίνιση του παλιού.Ο υπεύθυνος των έργων για αυτή την αναδιαρρύθμιση/ανακαίνιση είναι ο πολιτικός Μηχανικός κ. Αλέξανδρος Σακκάς της εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.Ο κ. Σακκάς ενημέρωσε την « Θ » για το ρεπορτάζ πως : Η ΤΕΡΝΑ έχει αναλάβει όλο το έργο της προέκτασης του Νοσοκομείου Φιλιατών που έχει αποπερατωθεί και λειτουργεί.Η ΤΕΡΝΑ ενεργειακή ΑΒΕΤΕ ασχολείται με τεχνικά έργα και μάλιστα συμμετέχει στην Ιόνια οδό.Το έργο της προέκτασης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Φιλιατών είχε στην συμφωνία και την ανακαίνιση του παλιού κτηρίου.Η ανακαίνιση ,λέει ο κ. Σακκάς, πηγαίνει καλά αφού υπάρχει καλός προγραμματισμός που θα δώσει καλό αποτέλεσμα.
Η ΤΕΡΝΑ ,λέει ο κ. Σακκάς, έχει αναλάβει και την αναδιαρρύθμιση του των δύο παλιών κτηρίων.Το πέτρινο κτήριο είναι πολύ παλαιό και θα γίνουν πολλές εσωτερικές εργασίες εκτός των εξωτερικών τοίχων.Αμέσως μετά το εργοτάξιο θα πάει στο άλλο πιο νέο κτήριο για να τελειώσουν και εκεί τις εργασίες.Γίνεται δηλαδή , λέει ο κ. Σακάς ,ένα μεγάλο φρεσκάρισμα με μηχανολογικά, υδραυλικά, κλιματιστικά, βαψίματα και άλλες εργασίες. Στην ερώτηση τι προβλέπεται να γίνει στην παλιά Πτέρυγα ; ο κ. Σακκάς ενημερώνει πως : Η εταιρία ( ΤΕΡΝΑ ) δεν κάνει μεταφορά ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού αλλά εργολαβικά τεχνικά έργα. Η πρόταση έγινε από το Νοσοκομείο, ποιες δηλ. μονάδες θα μεταφερθούν και ποιες θα παραμείνουν, π.χ. η καρδιολογική κλινική θα παραμείνει στο χώρο που υπήρχε.Μια μεγάλη μονάδα τεχνικού νεφρού θα γίνει στο χώρο που ήταν τα μαγειρεία και τα πλυντήρια.Τα φυσιοθεραπευτήρια θα γίνουν εκεί που ήταν παλιά το ακτινολογικό που μεταφέρθηκε στην νέα Πτέρυγα.Στον όροφο του «πέτρινου» συνεχίζει ο κ. Σακκάς, όπου ήταν τα χειρουργεία, θα μεταφερθούν τα γραφεία Διοίκησης, κατά το σχέδιο.Τα εξωτερικά Ιατρεία,η μονάδα παθολογικού τομέα θα είναι στο νέο.Γίνεται μια αναδιαρρύθμιση - ανακαίνιση - φρεσκάρισμα στους παλιούς χώρους ώστε το Νοσοκομείο να είναι πιο λειτουργικό.
Ο Αψογος και εργατικός Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης μίλησε στην «Θ» και την ενημέρωσε επί της ουσίας για την αναδιαρρύθμιση στις παλιές πτέρυγες του Νοσοκομείου των Φιλιατών.
































 Ο κ. Δερδεμέζης εξήγησε : Ξεκίνησε από την 01-04-2015 η δεύτερη φάση αναδιαρρύθμισης / ανακαίνισης του παλιού κτηρίου με το άνοιγμα των εργασιών κατά την ολοκλήρωση της νέας Πτερυγας.Ο εργολάβος ξεκίνησε έχοντας μια τετράμηνη προθεσμία για να ολοκληρώσει την αναδιαρρύθμιση στις υφιστάμενες παλιές πτέρυγες και στο παλιό «πέτρινο» κτήριο.Εχουμε καταλήξει στα οριστικά σχέδια.Μεταφέρονται όλες οι διοικητικές υπηρεσίες,η μονάδα τεχνικού νεφρού στο παλιό «πέτρινο» κτήριο.Ανακαινίζεται πλήρως κτήριο εκεί που ήταν η καρδιολογική κλινική και στο κάτω κτήριο θα γίνει πλήρες Φυσιοθεραπευτήριο.Οι άλλες αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν για διάφορες ανάγκες του Νοσοκομείου ώστε το Νοσοκομείο να πάρει μια νέα μορφή.Παράλληλα ολοκληρώνονται και οι διαγωνισμοί που δημιουργήθηκαν από την ΚΤΙΠ πρώην ΕΠΑΝΩ και άμεσα ήδη από τον Μάιο αρχίζουν να έρχονται στο Νοσοκομείο τμήματα του ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού. Εκτιμούμε ότι μέχρι τον Οκτώβριο όπου θα λήξη η συμβατική μας υποχρέωση ως προς το έργο,το νοσοκομείο θα είναι κτηριακά πλήρως ανακαινισμένο ενώ η νέα πτέρυγα έχει αρχίζει ήδη να λειτουργεί.Μέχρι το τέλος το μήνα , λέει ο κ. Σ Δερδεμέζης ,θα έχει εγκατασταθεί ο αξονικός και ο μαστογράφος ενώ περιμένουμε να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο-Αύγουστο οι εργασίες του παλιού κτηρίου για να μεταφερθούν τα μηχανήματα.Παράλληλα θα παραλάβουμε τον απαραίτητο ξενοδοχειακό και ιατρικό εξοπλισμό ώστε το Νοσοκομείο να είναι επαρκώς εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.Θα έχουμε νέο προσωπικό στο νέο οργανισμό του Νοσοκομείου όπου επίκειται η υπογραφή του υπουργού.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : ‘’ Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης ‘’
















Με κάθε επισημότητα την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στο Πέτα Άρτας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου η Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς ενώ παρέστησαν ο Βουλευτής Άρτας κ. Γιώργος Στύλιος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, εκπρόσωποι των αρχών της Άρτας και πολίτες.Η εκδήλωση ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πέτα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Φιλελλήνων.Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς τόνισε «ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας καθιερώνει τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στο Πέτα Άρτας, τόπο θυσίας των Φιλελλήνων κατά την επανάσταση του ’21,αναδεικνύοντας τα σημαντικά μηνύματα του Φιλελληνισμού που παραμένουν ζωντανά και εξαιρετικά επίκαιρα αλλά και τη σημασία της αλληλεγγύης που έχει οικοδομηθεί στην Ευρώπη των λαών και της ειρήνης».
 




Filmfestival

Filmfestival
Οι φωτογραφίες της καθημερινότητας